Norge

Askøy kommune har mottatt erstatningskrav etter vannforurensning

Askøy kommune har mottatt to erstatningskrav og risikerer foretaksstraff etter at forurenset drikkevann gjorde mange innbyggere syke, skriver Bergens Tidende.

Over 2.000 askøyværinger er blitt syke av drikkevannet i kommunen etter at de første smittetilfellene dukket opp rundt 7. juni. Totalt 76 personer er blitt så dårlige at de måtte legges inn på sykehus, mange av disse barn. Kleppe vannverk. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

  • NTB

– Vi har per 9. juli mottatt to erstatningskrav og noen titalls henvendelser som tolkes som krav om prisavslag i vannavgift. Det dreier seg ikke om store krav, skriver kommunalsjef Marit Rinnan i en e-post til avisen.

Hun vil ikke gå nærmere inn på hva slags erstatningssaker eller beløp det dreier seg om.

Over 2.000 askøyværinger ble dårlige av drikkevannet i begynnelsen av juni måned. Totalt 76 personer ble så dårlige at de måtte legges inn på sykehus. En ekspertgruppe konkluderte 3. juli med at de ikke vet hvor smitten kommer fra.

Politiet har gjort flere undersøkelser etter at smitten fra drikkevannet brøt ut. Politiadvokat Trygve Ritland i Vest politidistrikt, som leder etterforskningen, sier at reaksjoner i form av foretaksstraff kan bli vurdert.

– Hva som kan bli aktuelt på Askøy, og om det skal ilegges reaksjon, må etterforskningen gi svar på, sier Ritland, og opplyser at politiets etterforskning antageligvis vil pågå utover høsten.

Les også

  1. Vannprøver slår fast: Hesteavføring i vannet på Askøy

  2. Askøy: 72-åringen som døde fikk blodforgiftning av Campylobacter

Les mer om

  1. Askøy kommune
  2. Askøy