Norge

Forsvinningssaken: Politiet jakter på fluktbil. Naboer kalt inn til nye avhør.

Naboer av Tom og Anne-Elisabeth Hagen er den siste tiden blitt kalt inn til nye avhør hos politiet.

Flere naboer ble i begynnelsen av september kalt inn til nye avhør. Politiet jobber fortsatt med å kartlegge biler som var i nabolaget dagen Anne-Elisabeth Hagen forsvant.

 • Harald Stolt-Nielsen
  Harald Stolt-Nielsen
  Journalist

Strips fra Biltema, Sprox-sko fra Sparkjøp, papirbrev fra en «stor kjede» og biler som var i området rundt Sloraveien 4 onsdag 31. oktober i fjor.

Dette er fire sentrale spor Øst politidistrikt har pekt ut som kritiske for å få løst forsvinningssaken.

– Det handler blant annet om ting som er blitt funnet på åstedet, sier etterforskningsleder Tommy Brøske til Aftenposten.

 • Sprox-sko: 28. august gikk politiet ut med et skosåle-avtrykk som de mener tilhører en antatt gjerningsperson. Skoen selges på Sparkjøp både i Norge og i utlandet og ble funnet på et «sentralt sted» inne i boligen. Politiet ba om at personer som hadde kjøpt skoen meldte seg, men responsen var skuffende, uttalte politiet.
Dette er skosåle-avtrykket politiet mener tilhører en gjerningsperson.
 • Strips fra Biltema: På et sentralt sted inne i boligen ble det funnet en strips, et låsbart plastbånd. Politiets undersøkelser viser at stripsen er blitt solgt på Biltema. Brøske vil ikke utelukke at stripsen kan ha blitt plassert i boligen for å skape en dekkhistorie.
 • Trusselbrevet: Politiet mener at brevpapiret, som ble brukt til å skrive trusselbrevet som ble funnet inne i boligen, er solgt fra en «stor kjede» som blant annet er i Norge. Politiet vil ikke bekrefte at brevpapiret er kjøpt i Norge.
 • Fluktbilen: Et annet sentralt prosjekt for politiet er det såkalte «bilprosjektet». Politiet jobber fortsatt med å identifisere en rekke biler som er blitt observert i området. Brøske har uttalt til Dagbladet at det er snakk om et titall kjøretøy de ikke har kontroll på.

Har du tips om saken? Ring 02286 eller send e-post til tips@aftenposten.no. Du kan også tipse oss kryptert via Securedrop eller via Signal på +47 464 12 366 (journalist Harald Stolt-Nielsen).


Nye avhør i september

Etter det Aftenposten kjenner til, ble flere naboer kalt inn til nye avhør i begynnelsen av september. Dette skal være første gang på lang tid at noen av naboene er kalt inn til avhør, får Aftenposten opplyst av en nabo.

– Jeg kan bekrefte at det er blitt tatt nye avhør av naboene i forbindelse med bilprosjektet og andre prosjekter, sier Brøske, uten å ville gå ytterligere i detalj.

Politiets hovedteori har lenge vært at Anne-Elisabeth Hagen ble fraktet fra Sloraveien 4 i en bil.

En viktig del av etterforskningen har derfor vært å identifisere hvilke biler som var i området denne dagen.

– Vi må få identifisert og kvittert ut biler som vi vet har vært i området. Vitneavhør hjelper oss å gjøre dette, sier Brøske.

Naboer av Tom og Anne-Elisabeth Hagen er den seneste tiden blitt kalt inn til nye avhør hos politiet.
Anne-Elisabeth Hagen og hennes ektemann Tom Hagen.
Les også

LES OGSÅ: Blant leserne til Dagens Næringsliv lette politiet etter gjerningspersonene

– Et stort puslespill

Om litt over én måned er det ett år siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem på Fjellhamar i Lørenskog kommune. Politiet erkjenner at tiden som er gått, er en utfordring.

– En etterforskning som denne kan beskrives som et stort puslespill. Men disse vitneavhørene handler ikke bare om at vitnene må huske detaljer. Samtidig er vi åpne og ærlige om at tidsfaktoren er en utfordring, sier Brøske.

Etterforskningsleder Tommy Brøske ved Øst politidistrikt.

Politiets hovedhypotese er at forsvinningssaken er et drap fordekt som en bortføring.

8. juli var det igjen kontakt mellom familien Hagen og den antatte motparten. Da ble en direkte henvendelse fra familien fra mai besvart.

– Jeg kan bekrefte at det ikke har vært noen ny kontakt, og at hovedhypotesen er uendret, sier Brøske.

Politiet har samtidig påpekt at de ikke kan utelukke at Hagen fortsatt kan være i live.

Les mer om

 1. Forsvinningssaken på Lørenskog
 2. Krim
 3. Anne-Elisabeth Hagen
 4. Politiet