Norge

Norge slått av Sverige, Danmark og Finland på ny pensjonsmåling.

Både Danmark, Sverige og Finland har et bedre pensjonssystem enn Norge. Vi havner på sjetteplass i en måling over verdens pensjonssystemer.

Eldre over hele verden er friskere og lever lenger enn tidligere. Det utfordrer pensjonsordningene. Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB scanpix

 • NTB
 • Helle Aarnes
  Journalist

Nederland topper listen, som er laget av Melbourne Mercer Global Pensions Index. De har målt pensjonssystemene i 37 land. Der havner Norge på sjetteplass, melder Bloomberg.

Landene i undersøkelsen skal omfatte omtrent to tredeler av verdens befolkning. De måles på 40 kriterier om pensjonssystemet fører til bedre økonomisk utkomme for pensjonistene, om systemet er bærekraftig og om systemet har tillit i befolkningen.

Nederland og Danmark er på de to første plassene, Australia på tredje plass, fulgt av Finland og Sverige.

Like bak Norge kommer Singapore, New Zealand, Canada og Chile.

Eldre over hele verden er friskere og lever lenger enn tidligere. Land over hele verden må forholde seg til hvordan en aldrende befolkningen skal bli tatt vare på. Ifølge FN vil en femdel av verdens befolkning være pensjonister i 2070, mot omtrent 9 prosent i dag.

Landene plasseres på en skala hvor A er beste score for nivået av økonomisk sikkerhet. Bare Nederland og Danmark gis toppkarakter. Norges pensjonssystem gis en B. Storbritannia og USA gis en C pluss og er plassert på 14. og 16. plass. Japan ligger på 31. plass med en D minus. Nederst på lista ligger Thailand.

Les mer om

 1. Norge
 2. Pensjonister

Relevante artikler

 1. NORGE

  Unicef om barns fremtidssjanser: Norge på topp og bunn

 2. POLITIKK

  Barnevernsklager sender Norge høyt opp på EMD-liste

 3. VERDEN

  Svensk epidemiolog tror Norden vil ta igjen Sverige

 4. NORGE

  Ingen land i Europa holder grensene mer stengt for sommerreisende enn Norge

 5. NORGE

  Sjekk koronasmittekartet: Så nær var de svenske regionene ved å bli åpnet for norske turister

 6. NORGE

  Rapport: Norge har verdens tryggeste trafikk