Norge

Sykmeldt ordfører tilbake på jobb om en uke

Den overgrepssiktede ordføreren Rune Øygard i Vågå kommune er fast bestemt på å komme tilbake på jobb mandag om en uke.

Overgrepssiktet ordfører Rune Øygard i Vågå vil på jobb igjen. Rekve, Knut M.

Les også:

– Fredag for en uke siden ble han sykmeldt for to uker, og det blir ingen sykmeldinger etter det, med mindre han får nye helseplager. Men det ser det ikke ut til å bli. Han er dermed tilbake på jobb mandag 31. oktober, sier Øygards forsvarer, advokat Mette Yvonne Larsen til NTB.

Øygard er siktet for seksuelle overgrep mot en jente fra hun var 13 til 15 år gammel. Ifølge hennes bistandsadvokat dreier forholdet seg om flere samleier over en lang periode. Etterforskningen pågår for fullt og er ventet til å ta minst tre måneder. Jentas bistandsadvokat mener siktelsen bør utvides til at Øygard også har misbrukt sin stilling som ordfører.

– Ikke styrket mistanke

Rune Øygard har fått bred støtte i Aps lokallag i Oppland-kommunen og ble sist tirsdag gjenvalgt som ordfører for fire nye år. Den 28 år gamle varaordføreren Iselin Jonassen fungerer som ordfører mens Øygard er sykmeldt.

– Planen hans er å komme tilbake på jobb, men vi skal ha et møte i neste uke for å drøfte situasjonen – og den er jo ikke ukomplisert på noe vis. Dette er tøft for ham, men han begynner å bli veldig klar for å jobbe igjen, sier Larsen.

Øygard har overlatt en del sentrale og offentlige oppgaver til varaordføreren, men ifølge Mette Yvonne Larsen har Øygard utført en del «skrivearbeid» mens han har vært sykmeldt.

Foreløpig ligger det an til at politiets etterforskning av overgrepssaken vil pågå fram til desember eller januar, uttalte politiadvokat Lars Rune Ringvik i Gudbrandsdal politidistrikt tidligere denne uka.

– Han har det rimelig bra og når bare to-tre vitneavhør gjenstår, er det ingen ting i dokumentene vi nå har fått som underbygger siktelsen eller styrker mistanken mot ham. Han mener han er uskyldig, sier advokaten.

Krever permisjon

Siden Arbeiderpartiet har rent flertall i kommunestyret, var det ingen overraskelse at Øygard ble gjenvalgt som ordfører på kommunestyremøtet.

Likevel krever det største opposisjonspartiet, Bygdelista, at Rune Øygard omgående må søke om permisjon fra sin stilling, inntil saken er rettslig avklart. Tidligere har Senterpartiets lokallag samt Arbeiderpartiet sentralt og deres fylkeslag anbefalt det samme.

 1. Les også

  - Vågå-ordfører hadde mange samleier med 15-åring

 2. Les også

  Fortsatt sykmelding for siktet Vågå-ordfører

 3. Les også

  Vil ha overgrepssiktet ordfører tilbake på jobb

 4. Les også

  Politiet sjekker ordførerens reiser

 5. Les også

  Ordfører bekrefter overgrepssiktelse

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. NORGE

  Ordføreren i Nittedal siktet for grov korrupsjon – møtte hos Økokrim i morges

 2. POLITIKK

  Fungerende ordfører i Nittedal: – Informert om siktelsen først etter tre måneder

 3. NORGE

  Vitner så beboeren slå Kragerø-kvinnen før hun døde

 4. SPORT

  Ndure nekter skyld for vold mot ekssamboer

 5. NORGE

  Varaordfører i kommune med 22.000 innbyggere får 1,25 millioner i årslønn

 6. NORGE

  Askim-drapet: – Ble drept mens han grillet