Kvinne mistet livet i kollisjon i Operatunnelen i Oslo

En kvinne i 20-årene mistet livet da en personbil og et vogntog kolliderte i Operatunnelen lørdag. Fire personer er skadet.

En kvinne mistet livet i en kollisjon i Operatunnelen i Oslo. Foto: Annika Byrde / NTB

De pårørende er varslet, opplyser politiet. Til Dagbladet opplyser politiadvokat Rikke Lund at det var en ung kvinne i 20-årene som mistet livet.

– Hun ble erklært død på stedet, sier hun til avisen.

Videre opplyser hun at de fire andre ligger på sykehus med ukjent skadeomfang. Lund sier til VG at alle de involverte i ulykken er relativt unge.

Feil kjøreretning

Politiet ble varslet om ulykken klokken 4.30 lørdag morgen.

Kvinnen satt fastklemt i personbilen i rundt 20 minutter. De fire andre kom seg ut av bilen på egen hånd, men ble skadet i ulykken, opplyste Oslo-politiet tidligere lørdag.

Ifølge politiet var det en bil med fem personer som kom kjørende i feil kjøreretning i det østgående avkjøringsløpet fra Operatunnelen og ut på Mosseveien.

– Dette har resultert i kollisjon med trailer som kom kjørende i riktig retning, sa operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysæter til NTB tidligere på dagen.

Etterforsker saken

Politiet jobber nå med å etterforske ulykken. Blant materialet de har hentet inn, er video av selve ulykken.

– Det blir også innhentet video for å avklare nærmere hvor personbilen kom over i motgående kjøreretning, forteller politiadvokaten til VG.

Avkjøringen til Mosseveien fra Operatunnelen ble åpnet i 8-tiden lørdag, etter at den var stengt i forbindelse med kollisjonen.

Ulykkesanalysegruppen (UAG) hos Statens vegvesen og Statens Havarikommisjon er varslet om hendelsen. Veivesenets ulykkesgruppe bisto politiet i etterforskningen på stedet.