52-årig mann tiltalt for drapet på Birgitte Tengs

Mandag ble en 52 år gammel mann tiltalt for drapet på Birgitte Tengs. Han nekter for å ha noe med drapet å gjøre.

Statsadvokaten mener at mannen skal ha tatt kvelertak på Tengs, at han skal ha slått henne flere ganger i hodet med eller mot en stein. Hun døde som følge av store skader mot hodet.

Mannen nekter for å ha noe med drapet å gjøre. Et nytt DNA-funn fra en strømpebukse blir sentralt i rettssaken som starter om kort tid.

52-åringens forsvarer, Stian Kristensen, sier til NTB at den tiltalte mener det ligger an til et varslet justismord. – Han sa at han opplever dette som et mareritt, sier advokaten.

52-åringen er også siktet for drapet på 20 år gamle Tina Jørgensen i 2000. Hun ble funnet i en kum ved en kirke på Jæren i oktober 2000, etter at hun forsvant under en bytur det samme året. Han nekter også for å ha noe med dette drapet å gjøre.

Det var 6. mai 1995 ble 17 år gamle Birgitte Tengs funnet drept på Karmøy, ikke langt fra hjemmet sitt (bildet). Saken er en av de mest omtalte krimsakene i Norge.

Noen år etter drapet ble fetteren til Tengs dømt for drapet i herredsretten (som i dag heter tingretten). Saken ble anket, og han ble frifunnet i lagmannsretten. Han ble likevel dømt til å betale erstatning til hennes foreldre i en sivil sak senere.

Mandag beklaget riksadvokat Jørn Maurud belastningene Tengs' fetter og hans familie er blitt påført. Tidligere riksadvokat Tor-Aksel Busch har tidligere beklaget overfor fetteren etter at etterforskningen ble åpnet igjen.