Utelukker ikke æresdrap på norsk-pakistaner

En norsk-pakistansk kvinne (20) ble denne uken funnet død i Pakistan. Ektemannen (21) er sikker på at familien drepte henne.

  • Kjetil Kjetil Olsen

Det var 21-åringen som natt til i går meldte fra til Oslo-politiet. Han var da bekymret fordi han ikke fikk kontakt med kona, som hadde reist til Pakistan i forbindelse med et dødsfall i familien.

En kvinne som Oslo-politiet mener er identisk med 20-åringen, ble midt på dagen i dag bekreftet omkommet. Bilen hun satt i, havnet i et vann eller en elv ved landsbyen Randheer sør for hovedstaden Islamabad, ifølge den norske ambassaden i Pakistan.

21-åringen, som opplyser at bilen havnet i vannet, mener at det ikke var noen ulykke.

— Hun ble drept, og familien står bak, sier han til Aftenposten.no.

Han sier at familien i lengre tid har vært misfornøyd med at hun var gift med ham.

— I den siste tiden bodde hun hjemme hos foreldrene for at de ikke skulle bryte kontakten med henne helt. Hun var veldig glad i familien sin, kanskje litt for glad, sier 21-åringen.

Murring i familien

Han og kona skal i lengre tid ha blitt truet, angivelig fordi han tilhørte en annen retning innen islam enn hennes familie. Politiet bekreftet på en pressekonferanse i dag at hennes familie ikke var tilfreds med hennes forhold til 21-åringen.

— Det har vært en konflikt mellom kvinnen og foreldrene hennes. De skal ikke ha satt pris på ekteskapet, fortalte politiinspektør Terje Kristiansen ved Oslo politidistrikt.

Snakkes om æresdrap

I det norsk-pakistanske miljøet snakkes det nå om det samme som den 21 år gamle mannen hevder skjedde, nemlig at 20-åringen ble lurt til Pakistan av familien, og at hun ble drept der. Politiet ønsker ikke å si noe konkret om disse opplysningene, men vil ikke utelukke at opplysningene om æresdrap stemmer.

— Det er helt umulig å utelukke det, eller å si at det er det, sier Kristiansen.

Politiet understreker at det ikke foreligger mistanke om drap, men at de likevel ønsker å komme helt til bunns i saken.

— Vi jobber utfra at det er et mistenkelig dødsfall, sier Terje Kristiansen.

Ifølge Dagbladet.no. passer politiet nå på ektemannen, siden han fortsatt føler seg truet. Politiet ville imidlertid ikke bekrefte disse opplysningene på pressekonferansen i dag.