Norge

Halvparten av Norwegian-pilotene ønsker å slutte

Pilotene i Norwegian er misfornøyde med ansettelsesforholdene. En ny undersøkelse viser at halvparten av pilotene ikke ser en fremtid i selskapet.

Alt er ikke bare fryd og gammen for de ansatte i Bjørn Kjos' Norwegian.
  • Ntb

Undersøkelsen, gjort blant 800 piloter i konsernet, viser også at 30 prosent oppgir at de er på utkikk etter jobb i andre selskaper og hele 75 prosent av pilotene i undersøkelsen svarer at de ikke vil anbefale Norwegian som arbeidsgiver, skriver Klassekampen.

— For noen år siden var det ingen som aktivt søkte seg til andre selskap, nå er det nesten en tredel. Utviklingen er dramatisk, sier Alexander Tinholt, internasjonalt ansvarlig i Norwegian Pilot Union (NPU) som organiserer de skandinaviske pilotene i selskapet.

Årelang konflikt

På sikt frykter han at det vil bli vanskeligere å rekruttere erfarne piloter.

Norwegian har de siste fem årene vært preget av konflikt etter å ha blitt delt opp i 26 underselskaper og nesten samtlige piloter er nå ansatt i underselskap eller bemanningsbyråer som leier piloter og vedlikeholdstjenester tilbake til Norwegian.

Ledelsen i Norwegian tror ikke pilotene vil rømme selskapet.

— Vi hverken håper eller tror at det er tilfellet. Vi opplever generelt at våre piloter er fornøyde med sin arbeidssituasjon. I tillegg er det mange piloter som søker jobb i konsernet, skriver Thomas Hesthammer, flygesjef i Norwegian i en kommentar til Klassekampen.

Les også

  1. Kjos frir til Obama for å få trafikkrettigheter i USA

  2. SAS-pilotene godtok samme avtale som de avviste før pinse

  3. Derfor står streikene i kø i luftfarten