Politiets beredskapssenter til Ski

Politiets beredskapssenter skal ligge på Taraldrud i Ski, opplyser justisminister Anders Anundsen (Frp).

Den rødgrønne regjeringen ville legge det nye beredskapssenteret til Alnabru. Justisminister Anders Anundsen skrotet dette alternativet og fredag kom beskjeden om at senteret skal plasseres på Taraldrud i Ski, der planområdet omfatter et område på begge sider av E6.

Dermed ble Taraldrud valgt til fordel for den tidligere søppelfyllingen Grønmo i Oslo. Alnabru ble i fjor skrotet som beredskapssenter på grunn av plassmangel og utfordringer med kvikkleire.

Viktig milepæl

– Beslutningen om tomtevalg for politiets nasjonale beredskapssenter er en viktig milepæl. Å samle de nasjonale beredskapsressursene er avgjørende for å sikre samtrening og bedre samhandling. Vi er nå et steg nærmere realisering, sier justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp).

Forprosjektering av Grønmo og Taraldrud startet i juni i år, opplyste Anundsen til NTB i sommer

– Klart beste tomt

– Taraldrud utpeker seg som klart beste tomt. Grønmo innebærer høyere risiko for at krevende grunnforhold vil gi tekniske og gjennomføringsmessige problemer, høyere kostnader, samt tidkrevende klargjøring av tomt for bygging, fastslår statsråden.

Området der beredskapssenteret skal bygges, sett fra vest.

Ifølge prosjekteringen som har pågått i et halvt år, antas utbyggingen av skogstomta i Ski å være forbundet med lav risiko, og løsninger kan baseres på kjente og gjennomprøvde metoder.

– Med bruk av grunnforsterkning er i prinsippet hele tomten byggbar. Dette gir stor fleksibilitet i den videre planleggingen av anlegget. Nå starter arbeidet med statlig reguleringsplan for tomta på Taraldrud, opplyser Anundsen.

Et forslag til planprogram skal om kort tid sendes på høring og er lagt ut til offentlig ettersyn, i samsvar med plan- og bygningsloven.

Regjeringen har fått kritikk fordi det har tatt lang tid før stedsvalget for beredskapsentret ble klart.

Justisministeren sa i et intervju med Aftenposten i juni i år at forsinkelsen langt på vei skyldes at den rødgrønne regjeringen har somlet med saken.

Justisminister Anders Anundsen (Frp) har bestemt at Politiets beredskapssenter skal ligge i Ski.Ap Hadia Tajik kontret med å beskylde Anundsen for ikke å ha gjort noe med saken i de snart tre årene han hade vært justisminister.