Nå kan du fly med Hillary Clintons valgkampfly

Norwegian har leid inn flyet Clinton brukte under valgkampen, og setter det inn i trafikk allerede i august.

Slik så flyet til Hillary Clinton ut under den amerikanske valgkampen.

Etter flere runder med kanselleringer lovte Norwegian å gjøre alt de kunne for å operere som normalt resten av sommeren.

Vanligvis har Norwegian leid inn bemannede fly fra andre operatører for å betjene rutene de ikke klarer å dekke selv, men nå er det ikke ledig kapasitet blant europeiske selskap.

De har derfor henvendt seg til flyselskapet Xtra Airways, hvor de har fått leie akkurat samme fly som Hillary Clinton brukte under valgkampen, melder den danske nettsiden Check-in.dk.

Fortsatt samme farge

Flyet er av typen Boeing 737–800, og ankom Gardermoen lørdag kveld. Om bord i flyet var tilsammen 30 kabinansatte og piloter.

Norwegian opplyser at det tidligere valgkampflyet vil bli benyttet til Amsterdam, London, Dublin, Varna og Pisa.

Ifølge den danske nettsiden har flyet samme farge som under valgkampen, men logoen på halen og vingetuppene er malt over. Slagordet «Stronger Together» er også fjernet.

– Xtra Airways skal fly for oss i august med mulighet for forlengelse. De vil fly med en Boeing 737–800, som er samme flytype vi selv benytter på europeiske flyvninger, sier informasjonssjef Daniel Kirchhoff i Norwegian Danmark.

Ville stoppe Norwegian

I mai i fjor meldte E24 at Clinton ba daværende president Barack Obama stoppe Norwegian fra å fly i USA.

– Hillary Clinton oppfordrer Obama-administrasjonen til å ikke gå videre med prosessen som behandler Norwegian Air Internationals (NAI) søknad, sa sjefen for Clintons valgkamp, Nikki Budzinski, i en pressemelding.

Grunnen til motstanden var frykt for at Norwegian skulle bruke mannskap fra lavkostland, og med det uthule eksisterende rettigheter.

Det var Norwegians irske datterselskap, som søkte om tillatelsen. I desember i fjor fikk selskapet tillatelse til å fly til og fra USA.