Mann i 20-årene siktet for drap og en annen voldshendelse i Skien

Siktelsen kommer etter at Andre Vollen (37) lørdag kveld ble funnet død i en leilighet i Skien.

Politiets kriminalteknikere utenfor boligblokken der Andre Vollen (37) ble funnet død lørdag kveld. En mann er nå pågrepet og siktet for drap.

– Politiet i Telemark pågrep mandag kveld en mann i 20-årene i Skien, sier politiadvokat Trine Henriksen til Aftenposten.

Den pågrepne er siktet både for drapet på Andre Vollen i Odins gate i Skien lørdag kveld, og en annen voldshendelse i samme gate fredag.

– Ut fra etterforskningen mener politiet at det er sannsynlig at det var siktede som drepte Andre Vollen i Skien lørdag kveld, og at det er sannsynlig at han har utøvd vold mot en annen mann fredag 7. juli, sier Henriksen.

Politiadvokaten ønsker ikke å si noe så mye om den pågrepne, bortsett fra at han er fra Skien, men ikke er bosatt i Odins gate. Han ønsker ikke å forklare seg for politiet, og fremstilles for varetektsfengsling torsdag.

Kjente avdøde fra før

– Siktede og avdøde kjente til hverandre fra tidligere, uten at jeg kan si noe nærmere om relasjonen. Pågrepne er godt kjent av politiet fra tidligere straffesaker.

Det var to personer som fant Andre Vollen død i en leilighet i en kommunal blokk i Odins gate i Skien lørdag. De meldte fra til politiet klokken 21.19. Politiet undersøkte funnstedet samme kveld og snakket med naboer i området.

Fredag kveld ble en mann i 50-årene funnet med alvorlige hodeskader i en annen leilighet i samme gate. Han var ikke livstruende skadet.

Søndag ettermiddag holdt ordføreren i Skien, Hedda Foss Five, en pressekonferanse om det antatte drapet. Hun beskriver området der mannen ble funnet som «mye omtalt» og preget av et rusbelastet miljø, skriver NTB.

– Man må igangsette ekstra tiltak for å bryte opp i noe av det miljøet som har samlet seg opp over tid, sa ordføreren ifølge NTB.

Ber om hjelp fra publikum

Ved 13-tiden tirsdag gikk politiet ut på Twitter og ba om publikums hjelp i forbindelse med etterforskningen, skriver NTB.

– Vi ønsker at beboere på Falkum og nordre bydel sjekker sine eiendommer og søppeldunker og ser om de finner et rosa pledd. I forbindelse med drapssaken etterlyser vi også en damesykkel i en dus farge med kurv foran, skriver de.

Politiet vil foreløpig ikke gå ut med hvorfor de ønsker å få tak i disse gjenstandene.

Fengsling onsdag

Siktede vil bli avhørt i løpet av tirsdag og blir fremstilt for varetektsfengsling i Nedre Telemark tingrett onsdag.

– Jeg har foreløpig ikke oversikt over når avhøret finner sted. Hva vi kommer til å begjære under fengslingsmøtet, tar vi stilling til formelt etter avhøret, sier Tine Henriksen.

Advokat Espen Refstie er oppnevnt som siktedes forsvarer. Politiet kjenner ikke til hvordan mannen i 20-årene stiller seg til draps- og voldssiktelsen.