Norge

Fire biler involvert i bilulykke på E6

En person er pågrepet og mistenkt for ruskjøring etter ulykke ved Follotunnelen

Oppryddingen er i gang etter bilulykken ved avkjøringen til Son
  • May Synnøve Rogne
    Film- og TV-anmelder
  • NTB
Nyhetsbrev Få oversikten over ukens viktigste saker i Aftenpoddens nyhetsbrev.

E6 nordgående ved Follotunnelen har åpnet igjen etter en stor bilulykke tidligere i dag. Fire biler var involvert. Tre av bilene fikk store materielle skader.

En 30-åring mistenkes for kjøring i ruspåvirket tilstand etter en alvorlig ulykke som involverte fire biler på E6 ved Follotunnelen i Vestby i Akershus, melder NTB

Ulykken skjedde da en bil kom bakfra i høy hastighet. Den traff minst tre andre biler før den stanset, opplyser operasjonsleder Pål-Andre Thorsby i Øst politidistrikt til TV 2.

Føreren, en 30 år gammel mann, kjørte uten førerkort, opplyser politiet. Han ble pågrepet etter ulykken.

– Han mistenkes for kjøring i ruspåvirket tilstand, og er formelt pågrepet og siktet for flere brudd på veitrafikkloven, sier Thorsby.

En person ble hardt skadet

En kvinne ble brakt til sykehuset Østfold med alvorlige skader etter ulykken.

– Seks personer var involvert i ulykken. En person er hardt skadet. To personer er lettere skadet og blir fraktet til sykehus. Tre andre blir undersøkt på stedet og tar seg selv til legevakt, sier Magnar Tinjar ved Follo politidistrikt til Aftenposten.

Ulykken skjedde rett ved E6 nordående sør for Follotunnelen, ved avkjøringen til Son. E6 ble stengt med omkjøring ved Sonsveikrysset.

Nå melder Statens vegvesen ved Vegtrafikksentralen øst at veien er ryddet og åpnet fpr trafikk. Ulykken har ført til en del kø, men det vil raskt gå seg til, skrev de på Twitter litt før kl 16.

Les mer om

  1. Trafikkulykker