Norge

Skam får frydprisen

Skam får Frydprisen av Fri, foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold, for å gi uttrykk for følelser mange skulle ønske de fikk utløp for i ung alder. 

 • NTB

Hvert år deler Fri ut Frydprisen til personer eller organisasjoner som på en positiv måte bryter med normer om kjønn og seksualitet. I år gikk prisen til ungdomsserien Skam, og prisen ble delt ut under Pride-paraden lørdag, melder NRK.

Ifølge juryen har regissør Julie Andem og skuespillerne gitt uttrykk for følelser som mange av oss skulle ønske vi fikk utløp for i ung alder. Juryen sier videre at serien har mangfoldige, skeive karakter og har skapt et univers som sjelden eller aldri før har blitt sett på nasjonale eller internasjonale TV-skjermer.

Prosjektleder for Skam, Marianne Furevold-Boland var overveldet over at Skam fikk prisen og sier til NRK at det har vært fantastisk å utvikle den populære serien.

– Hele reisen har vært fantastisk. Det å stå her i dag å ta imot prisen for Julie Andem og alle de andre som har vært med på å lage Skam er overveldende.

Under lørdagens parade mottok også Esben Esther Pirelli årets ærespris. Juryens begrunnelse er at Pirelli har stått rakrygget i kampen mot diagnose- og behandlingsmonopolet som gjelder transpersoner i Norge. Han har vært livsviktige for utallige kjønnskreative personer i alle aldre, skriver juryen.

Les mer om

 1. Pirelli
 2. Skam
 3. NRK

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Norske serieskapere: Dette er årsaken til «Skam»-suksessen

 2. SID

  Takk for at du forstår oss, Andem. Hilsen Abdirahman Hassan (19)

 3. KULTUR

  Nå kommer Skam-bøkene

 4. SID

  Jeg kjenner meg mer igjen i Eva enn Sana, selv om jeg bruker hijab | Sumaya Jirde Ali

 5. KULTUR

  Andem skal regissere amerikanske Skam

 6. OSLOBY

  Disse kan bli Årets osloborger 2017