Norge

Test av fyrverkeri

Her finner du testen vår av nyttårs-raketter.

"Great Star",

SpectraVeil. pris: Kr. 320 Konklusjon: Virkelig noe for det nye året. Flott med tennstav og utskytningsrør i pakken. Bruksanvisning på esken og på effektene. Romerske lys, raketter, batteri og fontener. Flower-fontenen varer en hel evighet. Høye og spreke raketter. Mye intensitet og opplevelser. Mye for pengene.

"Eldorado",

Svea FireworksVeil. pris: Kr. 299Konklusjon:Sold pakket, med grei informasjon om sikkerhet og bruk. Oppskytningsrør i pakken. Hyggelige effektbatterier med mye lyd og farger. Men hold sikkerhetsavstanden anbefalt på pakken. Her spruter det gnister. Flotte raketter. Fine fontener, men veken er dekket under plastfolie og er vanskelig å få frem.

"Space Game",

Engelsrud

FyrverkeriVeil. pris:

Kr. 279Konklusjon: Mangel av utskytingsrør i pakken gir et lite minus. Bruksanvisning på effektene. Effektene virker veldig stødige. Batteriene er flotte, med mye lys og lang varighet. De store rakettene lovte mer enn de holdt. De mindre gikk høyt og ga valuta for pengene. Enkelte av effektene sprer for mye gnister. Hold avstand. Likevel en grei og morsom familiepakke.

"Power Pack No 3",

Festival

FireworksVeil. pris:

Kr. 299Konklusjon: Solid pakket, med både avfyringsråd og bruksanvisning. Raketter, fontener og lys. Et par av effektene har for korte lunter. De små rakettene er greie. De store går veldig høyt. De minste fontenene passer utmerket for de som ikke er glad i smell. Denne familiepakken har noe både for de engstelige og de som liker mer action.

"Pilot Powerbag XXL",

PyropartnerVeil. pris: Kr. 249 Konklusjon:

Imponerer ikke juryen når det gjelder sikkerhetsdetaljer. Her mangler både advarsler og bruksanvisninger. Oppskytningsrør finnes. Høye, kraftige romerske lys helt uten støttefot imponerer heller ikke.— De ser ut som de kan holdes i hånden. Fyrverkeri skal aldri holdes i hånden, sier juryen.Rakettene imponerer med stor høyde og dobbeltskudd, mens de minste effektene blir for flaue. Dette er en familiepakke med svært varierende innhold, der det er stort sprang mellom effektene.

INGAR STORFJELL

Relevante artikler

 1. NORGE

  Våren lar vente på seg. Snø og minusgrader er på vei.

 2. NORGE

  Aktor konfronterte drapstiltalt kvinne i Kristiansand

 3. NORGE

  Slik rammer ekstremværet.

 4. NORGE

  Meyer: Ble bedt om å gi Holmøy jobben tilbake

 5. NORGE

  Likestillingsombudet ønsker nye tiltak mot seksuell trakassering

 6. NORGE

  SV-politiker politianmelder drapstrussel