Varsler kraftig snøvær i deler av Agder: – Jeg ville latt bilen stå

Mandag varslet meteorologene kraftig snøvær langs kysten av Agder. Meteorologisk institutt oppfordrer dem som kan, til å la bilen stå.

Enkelte bilister fikk problemer på det glatte føret i Kristiansand mandag ettermiddag.

– Jeg ville latt bilen stå frem til tirsdag ettermiddag om det ikke var absolutt nødvendig å kjøre. Langs kyststripen fra Kristiansand og østover kan det frem til tirsdag komme en god del snø, sier meteorolog Marin Granerød ved Meteorologisk institutt til Fædrelandsvennen.

I enkelte områder har meteorologene varslet opp mot 50 centimeter snø det neste døgnet.

– Fra Kristiansand og østover er det ventet kraftige snøbyger i ettermiddag og utover kvelden, sa Eldbjørg Moxnes, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, til Fædrelandsvennen midt på dagen mandag.

Mandag kveld meldte NRK om flere trafikkulykker på grunn av vanskelige kjøreforhold på Sørlandet. På riksvei 9 ved Reiersdal i Vennesla var det sammenstøt mellom en brøytebil og en personbil. Ingen personer kom til skade.

En bil skled av veien og havnet på taket på fylkesvei 3710 ved Århuskleiva i Åmli.

I Tvedestrand var en bil med to personer i et trafikkuhell på E18 ved Foletjern. Personene fremstår uskadet, ifølge politiet.

Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for snø som omfatter deler av Agder. De venter 10 til 30 centimeter snø i de aktuelle områdene og skriver at sannsynligheten er størst i kystnære områder fra Kristiansand og østover. De poengterer også at prognosene for nedbørsmengde og plassering er usikre.

Instituttets farevarsler er markert som enten gule, oransje eller røde. Gule farevarsler er de minst alvorlige og innebærer moderat fare.

Mandag har det også vært en rekke trafikkulykker på Østlandet etter snøfall her.