Norge

- Han tok Martines liv, nå er det på tide han tar straffen sin

Fem år etter drapet på Martine Magnussen (23) i London sørger fortsatt vennene, og håper innstendig på en løsning i saken. Samtidig bekrefter britiske myndigheter at utenriksminister Wiliam Hauge personlig har engasjert seg i saken.

I dag er det fem år siden drapet på Martine. Privat/NTB scanpix

 • Wenche Fuglehaug
  Journalist

Det er avisen The London Evening Standard som bekrefter nyheten, som Martines far Odd Petter Magnussen bekrefter overfor ap.no.

— Hague har møtt sin jemenittiske kollega for å diskutere muligheter for at Farouk Abdulhak frivillig kommer til Storbritannia for en rettssak. Det gir meg og resten av vår familie nytt håp om løsning, sier Magnussen.

14.mars 2008 ble Martine Vik Magnussen (23) drept i London. To døgn senere ble hun funnet og identifisert. Hun ble sist sett sammen med sin nære venn og mestudent Farouk Abdulhak i det de samme forlot nattklubben Maddox ved Mayfair.

Abdulhak flyktet til farens hjemland jemen umiddelbart etter drapet og har i fem år vært Scotland Yards eneste mistenkte. Han er siktet i saken, men hverken Norge eller Storbritannia har utleveringsavtale med Jemen.

Farouk lever under beskyttelse av sin far, Shaher Abdulhak, en av Jemens mektigste og rikeste menn. De siste ukene har det for første gang vært møter i London mellom representanter for Shaher Abdulhak og politiet.

Det britiske utenriksdepartementet bekreftet i dag at William Hague møtte Jemens utenriksminister Abu Bakr al-Qirbi sist uke.

En talsmann sier: - Britiske myndigheter tar jevnlig opp saken med jemenittiske myndigheter på høyeste nivå.

Samtidig som dette skjer på myndighetsplan, minnes i dag nære venner Martine og håper saken snart løses.

Nina Brantzeg, 27

— Jeg bodde med Martine i London. Den dagen Martine forsvant var vi ute sammen på Maddox Uroen meldte seg da hun fortsatt ikke var hjemme dagen etter. Vi begynte da å lete etter henne.

Den dagen Martine ble funnet og senere bekreftet død, var jeg hos Scotland Yard i avhør.

Tiden etter var preget av sjokk, håpløshet , sorg og savn.

Nina Brantzeg sier drapet har preget livet hennes i stor grad de siste fem årene.

- Hverdagen ble snudd opp ned og tapet av Martine var veldig vanskelig. Det er veldig viktig for alle vennene til Martine at Faouk stilles for retten. Han tok Martine sitt liv og nå er det på tide at han tar straffen sin.

Per-Anders Leonhardsen, 27

— Jeg gikk på Kristelig Gymnasium (KG) sammen med Martine. Vi møttes første skoledag og ble gode venner med en gang. Etter videregående jobbet Martine og jeg i Oslo et år og ble enige om å flytte til London for å studere. Det gjorde vi og delte leilighet der, forteller Per-Anders, som i dag jobber som finansanalytiker.

— Ettermiddagen de ringte fra London og fortalte at Martine ikke var kommet hjem fra byen, så var jeg hos noen venner i Asker. Jeg dro hjem til Martines mor for å fortelle hva jeg visste. Hun ringte Martines far med en gang som kom bort. Jeg ville egentlig ikke gjøre det for jeg ville ikke bekymre familien unødig, for egentlig var vi jo egentlig sikre på at hun bare var hos felles venner. Dagen hun ble funnet var jeg hjemme hos Hedda og ventet å få høre at alt var i orden med Martine.

Tiden etterpå husker han egentlig ikke så mye fra.

— Jeg sov og var lei meg. Martines bortgang har selvfølgelig påvirket meg. Hun var en veldig god venn som jeg gjerne skulle hatt i livet mitt. Jeg ønsker at Farouk blir stilt for retten og tar ansvar for sine handlinger. Det er opprivende hver gang man ser Martine i nettavisene, så jeg håper på en form for ro.

Hedda Homme, 27 år.

-Jeg gikk på Kristelig Gymnasium (KG) med Martine fra ungdomsskolen, og ut videregående. Første dagen jeg så henne komme inn i den store gymsalen, håpet jeg å komme i klassen hennes, og det gjorde jeg. Siden den gang var vi som «Knoll og Tott»

— Den dagen jeg fikk beskjed om at Martine forsvant var jeg hjemme i Oslo på middag, og dagen hun ble funnet var flere venner som var hjemme i påsken samlet hos min mor.

- Tiden umiddelbart etterpå var sjokk, fortvilelse og sorg. Fra den dagen manglet det noe betydelig i våres liv og det vil det alltid gjøre, men Martines herlige utstråling og personlighet vil vi alltid ha med oss.

— Martine ble brått frarøvet livet sitt på en brutal og grusom måte, og det er nå, etter så mange år høyst på tide at Farouk stilles for retten i England og tar sin dom for det han gjorde, så vennene, men ikke minst familien kan få en form for ro.

 1. Les også

  Martines familie får ny kontaktperson i UD

 2. Les også

  Politiet: Vi jobber like dedikert med saken som for fem år siden

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. A-MAGASINET

  Britiske myndigheter nekter å svare på spørsmål om Martine-saken

 2. NORGE

  Far til mistenkt i Martine-saken: Støtter familiens arbeid med å løse drapssaken

 3. A-MAGASINET

  – Ingen kan bare stikke av, slik Farouk Abdulhak har gjort

 4. NORGE

  Farouk Abdulhak er mistenkt for drapet på Martine Vik Magnussen. Nå ønsker han en løsning på saken.

 5. NORGE

  Martine-drapet i London: Familien stevner etterlyste Farouk Abdulhak for retten

 6. NORGE

  Frigir ny video av Martine Vik Magnussen og Farouk Abdulhak fra drapsnatten i 2008