Norge

Mener pistol-NM burde vært utsatt

Idrettspresident Børre Rognlien reagerer på at NM i pistol arrangeres denne uken. Han mener arrangørene burde ha utsatt mesterskapet etter tragedien på Utøya, skriver VG. - Det er mannen som dreper, ikke våpenet, repliserer Norges Skytterforbund.

Norges Skytterforbund burde ha utsatt pistol-NM, mener idrettspresident Børre Rognlien. NM på Oppdal begynte mandag, tre dager etter skytetragedien på Utøya.

Pistol-NM startet i Oppdal mandag, kun tre dager etter terrorangrepene i Norge.

Stortingsrepresentant og visepresident i Norges Idrettsforbund, Jorodd Asphjell (Ap), sa til adressa.no mandag at han syntes det var for tidlig å gjennomføre NM. Han får støtte fra idrettspresident Rognlien.

– Det er altfor tidlig. Vi har sagt at særforbundene selv må ta ansvar for gjennomføringen av idrettsarrangementer – og denne avgjørelsen får skytterforbundet selv stå for, sier Rognlien til VG.

Tok ikke kontakt

– Jeg har ikke hørt noe fra verken skytterforbundet eller arrangørene. Hvis de hadde tatt kontakt, ville jeg bedt dem om å utsette eller avlyse arrangementet i medfølelse overfor ofrene på Utøya, legger idrettspresidenten til.

President i Norges Skytterforbund, Jan Tore Berg-Knutsen, forsvarte mandag avgjørelsen.

– Skyting er en av våre nasjonale idretter. Terror skal ikke få ta fra oss det, sa han til adressa.no.

«Mannen, ikke våpenet»

Han forklarte at arrangementet, som varer til lørdag, blir holdt med verdighet og at det blir tatt tilbørlige hensyn.

– Vi har sørgebånd, ett minutts stillhet, og flagg på halv stang. Det er mannen som dreper, ikke våpenet, og den skytingen som ble utført på Utøya, har ingenting med NM i pistol å gjøre , sa Berg-Knutsen.

Landsskytterstevnet, som arrangeres av Det frivillige Skyttervesen, skal også arrangeres. Det starter lørdag.