Kritisk for femåring etter frontkollisjon

Ektepar fra Bergen omkom - fem skadet, hvorav tre barn.

En person skal ha omkommet i ulykken hvor totalt åtte var involvert på E39 ved Flekkefjord.

Har du tips om denne saken? Send en e-post til 2286@aftenposten.no eller ring Aftenposten.no på 02286. Du kan også sende SMS/MMS til 2286.

Tilstanden til femåringen som ble skadet i en frontkollisjon på E39 ved Flekkefjord lørdag ettermiddag, var søndag morgen kritisk og ustabil. Det får NTB opplyst ved Haukeland universitetssykehus i Bergen søndag. Fem personer er innlagt på sykehus etter ulykken der et ektepar fra Bergen, 52 og 57 år gamle, omkom. Deres tolv år gamle datter er innlagt på Sørlandet sykehus i Kristiansand og tilstanden hennes er stabil. I tillegg til femåringen er en syv år gammel jente og en 35 år gammel kvinne fra Mandal innlagt på Haukeland universitetssykehus i Bergen. Tilstanden til jenta er alvorlig og stabil, og hun får intensivbehandling. Kvinnen er lettere skadet og er til observasjon. I tillegg ble en 33 år gammel mann fra Mandal sendt til Flekkefjord sykehus, skriver NTB.

Forbikjøring gikk katastrofalt galt

Ulykken , der en varebil og en stasjonsvogn frontkolliderte, skjedde i forbindelse med en forbikjøring på E39 ved Austad. Den ene bilen startet en forbikjøring, men rakk ikke å kjøre forbi før feltet var slutt. Føreren vrengte bilen til høyre, og sneiet bilen som ble kjørt forbi.

— Føreren mistet da kontrollen over bilen, og traff en Chevrolet som kom i motgående kjørefelt, forteller Hans Petter Osalan.

Bilen som ble forbikjørt ble ikke skadet i ulykken.

- Kaotiske tilstander

Vitner på stedet som fvn.no har vært i kontakt med har fortalt om kaotiske tilstander på stedet. En rekke ambulanser og brannmannskaper hjalp de skadede på stedet.

Den ene bilen var varebil og den andre bilen var en stasjonsvogn. Særlig sistnevnte bil skal ha fått særdeles store skader i ulykken.

Luftambulanse på stedet

Luftambulanser fra Arendal, Stavanger, Bergen og Rygge ble rekvirert. I tillegg ble et Sea King-helikopter ved Sola tilkalt. Fædrelandsvennens journalist på stedet forteller at ambulanser har kjørt i skytteltrafikk siden ulykken ble meldt. Vitner som fvn.no har snakket med forteller om kraftig regnvær og dårlige kjøreforhold på stedet. E39 er stengt i begge retninger og det er lange køer på stedet. Ulykken skjedde i 12-tiden, vel 1 kilometer øst for avkjørselen til Flekkefjord.

Ulykkeshelg

I Fossmark ved Bergen har det også vært en alvorlig trafikkulykke.

— Brannvesenet er på stedet. Tre personer er skadet og sendt til Haukeland, sier operasjonsleder Ragnar Lyssand ved Hordaland politidistrikt til bt.no ved 13.30-tiden.

Høstferien er over for mange, og det er dårlig vær i store deler av landet. I deler av landet er et også snø. Det er mange trafikanter som er tatt på senga, og ikke fått skifet til vinterdekk ennå.

I Nord-Trøndelag er det også meldt om en biluykke.

— Vi har akkurat kommet frem til stedet, men har fått beskjed om at en person er fraktet vekk i ambulanse etter ulykken, sier operasjonsleder Dag Hjulstad i Nord-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Mellom Vingrom og Saksumdal havnet en tankbil på taket i grøften etter en utforkjøring på svært glatte veier. Ingen ble skadet i ulykken, melder GD.no

Også i nord er det meldt om ulykker. Tre personer er fløyet til akuttmottaket i Bodø etter en frontkollisjon på riksvei 17 ved Ertenvågdalen i Nordland lørdag, melder NTB.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 15.15.

— Skadeomfanget er foreløpig ukjent. En person måtte klippes ut av bilen, sier operasjonsleder Kai Eriksen ved Salten politidistrikt til NTB.

FOTO: ERIK THIME/SCANPIX
FOTO: ERIK THIME/SCANPIX
FOTO: ERIK THIME/SCANPIX