Nekter for spredning av overgrepsbilder

Den 42 år gamle ekspolitimannen som står tiltalt for overgrep mot 18 gutter, nekter for at han har spredd overgrepsbilder slik han også er tiltalt for.

En italiensk dataingeniør som nordmannen har hatt kontakt med, har forklart at han fikk en harddisk med overgrepsbilder da de to møttes i Milano. Han skal selv ha overlevert DVD-plater med bilder av gutter.

Nektet

Da 42-åringen ble spurt om dette i Bergen tingrett onsdag, nektet han for å ha levert eller mottatt slikt materiale. Han hevdet at han hadde gitt italieneren en tom harddisk da de møttes. På spørsmål om hvorfor han hadde med en tom harddisk til en italiensk dataingeniør, svarte 42-åringen at det var en gave.

Aktor Arild Oma fortalte at harddisken var blitt beslaglagt da politiet ransaket boligen til italieneren. Da ble det funnet overgrepsbilder der. Ved hjelp av informasjon i bildene har politiet funnet ut at bildene er tatt med 42-åringens fotoapparat. Tiltalte hadde ingen forklaring på hvordan dette kunne ha skjedd.

Endret forklaringer

Aktor brukte en stor del av dagen til å vise hvordan tiltaltes forklaringer har endret etter hvert som politiet fant ut mer om aktivitetene hans. Han nektet lenge for at han kjente dataingeniøren i Italia.

Da han ble spurt om bilder som ble funnet hjemme hos ham og som blant annet viste mer og mindre påkledde gutter i Brasil, påsto han at han ikke kjente personene på bildene. Politiet sporet dem opp, og det er foretatt avhør som skal avspilles i retten.

Da han ble spurt om dette onsdag, sa 42-åringen at han ville skjerme de brasilianske guttene og deres familier.