Tror smykkene er smeltet om

Innehaveren av Gullborgen tror deler av utbyttet allerede kan være smeltet om og omgjort.

  • Tone Tveø Strøm-gundersen

– Jeg så med en gang at det var tatt smykker som lett kan gjøres noe med. Løse stener, store diamanter og gull. Dette er smykker som kan gjøres om av folk som kan det godt, sier Elisabeth Borgen, innehaver av gullsmedforretningen Gullborgen i Oslo, til Aftenposten.no.

Politiros

Hun er derfor ikke overrasket over at en gullsmed er blant de siktede etter det store tyveriet fra Gullborgen i februar.

– Jeg så det ut fra hvilke varer de hadde plukket. Men jeg må si at jeg er overrasket over at en annen gullsmed kan ha gjort noe slikt, sier Borgen.

Hun håper uansett det er mulig å få tilbake noe av varene som ble stjålet.

– Så mye ble tatt fra oss at de ikke kan ha rukket å gjøre om alle smykkene. Jeg håper veldig at vi skal få tilbake noe og er glad for at politiet så raskt har gjort pågripelser, sier Borgen.

Bekrefter

Politiet bekrefter at de har gjort beslag både på gullsmedens privatadresse og i hans forretning øst i Oslo. Men om det dreier seg om smykker og gull fra Gullborgen, vil ikke politiet si noe om.

– Vi har selvfølgelig gjort ransakelser og beslag på flere adresser, men jeg vil ikke gå inn på om vi har gjort beslag av selve tyvegodset, sier Øyvind Nordgarden, politioverbetjent ved seksjon for organisert kriminalitet i Oslo.

De syv som nå er varetektsfengslet, siktet for å ha deltatt i tyveriet, vil nå bli avhørt igjen.

Politiet bekrefter også at de undersøker om de samme personene kan stå bak lignende tyverier. Nordgaren kan ikke utelukke at det blir flere pågripelser i saken.