Norge

Politiet ber om rettspsykiatrisk vurdering av drapssiktet kvinne

Politiet i Kristiansand ber om en rettspsykiatrisk vurdering av kvinnen som er siktet for å ha drept ekssamboeren og faren sin.

Fungerende påtaleleder Cecilie Pedersen Hille i Agder politidistrikt under pressekonferansen tirsdag der hun opplyste at politiet har pågrepet og siktet en 42 år gammel kvinne for to drap. Siden har politiet bekreftet at kvinnen er siktet for å ha drept på sin far i 2002 og sin ekssamboer i 2014. Elisabeth Grosvold / NTB scanpix

 • NTB

– Det er en alvorlig straffesak vi står overfor, og det er også av hensyn til alvorlighetsgraden at vi ønsker det. Når mennesker er siktet for så alvorlige handlinger, er det viktig å vurdere om vedkommende er tilregnelig, sier fungerende påtaleleder Cecilie Pedersen Hille i Agder politidistrikt til VG.

 • Bakgrunn: Faren funnet død i badekaret. Nå er datteren siktet for drap

Den 42 år gamle kvinnen ble pågrepet tirsdag og onsdag varetektsfengslet i fire uker på grunn av bevisforspillelsesfare, de to første ukene underlagt fullstendig isolasjon. Det ble antydet at hun ville anke fengslingskjennelsen fra Kristiansand tingrett, men Agder lagmannsrett hadde fredag ettermiddag ennå ikke mottatt og begynt behandlingen av en anke.

Kvinnens da 67 år gamle ekssamboer ble funnet død på et hotellrom på et nå nedlagt hotell i Dronningens gate i Kristiansand 6. april i 2014. Nesten tre og et halvt år senere kunne politiet opplyse at de hadde siktet kvinnen for å ha forgiftet mannen.

Underveis i etterforskningen begynte politiet også å se nærmere på dødsfallet til kvinnens far for 15 år siden. Faren var 52 år gammel da han ble funnet død i sin bolig i Kristiansand 27. mars 2002. Til slutt mente politiet at de hadde nok beviser til også å sikte kvinnen for å ha drept faren.

NTB har ikke lykkes i å få noen kommentar fra kvinnens forsvarer, advokat Ole Andreas Thrana.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Kristiansand
 2. Drap
 3. Agder

Relevante artikler

 1. NORGE

  Venn av drapssiktet kvinne sier han ble avlyttet 

 2. NORGE

  Kvinnen som er siktet for to drap, vil fortsatt ikke forklare seg

 3. NORGE

  Kvinne i 40-årene siktet for drap på sin samboer og drap på sin far

 4. NORGE

  Faren funnet død i badekaret. Nå er datteren siktet for drap

 5. NORGE

  Politiet åpner 15 år gammel grav i drapsetterforskning i Kristiansand

 6. NORGE

  Fire ukers varetekt for drapssiktet sønn på Sotra