Mann knivstukket i ryggen på Lillestrøm

En mann er innlagt på Ullevål med det som kan være kritiske skader etter at han ble knivstukket i ryggen av en eller to menn på Lillestrøm torsdag kveld.

Politiet sperret av Dampsagveien på Lillestrøm etter en knivstikking torsdag kveld. En mann i 20-årene er pågrepet i saken.

Mannen skal ha fått flere knivstikk i ryggen, forteller politiet.

– Han var bevisst sist vi hadde kontakt, og er kjørt til Ullevål sykehus i ambulanse, sier operasjonsleder Svein Walle i Øst politidistrikt til NTB.

Til Romerikes Blad sier han at mannen som er knivstukket er en 30-åring fra Oslo. Tilstanden skal ifølge politiet være kritisk.

Walle forteller at alt tilgjengelig mannskap er i søk etter det som skal være to gjerningspersoner, og at det også blir tatt avhør av vitner.

– Mannen ble funnet i Dampsagveien, men jeg vet ikke om voldshendelsen skjedde innendørs eller utendørs, sier Walle.

Dampsagveien ligger i sentrum av Lillestrøm, rett ved togstasjonen. Politiet fikk flere samtidige meldinger om hendelsen, både fra vitner og fra AMK klokken 21.21.

Ved 22.20-tiden opplyser politiet på Twitter at politiet har kontroll på en person som trolig har vært involvert i knivstikkingen. Den pågrepne er en mann i 20-årene.

– Han er tilknyttet handlingen. Det er ikke klarlagt hvilken rolle han har, sier operasjonsleder Finn Håvard Aas til Aftenposten ved 00.20-tiden natt til fredag.

Politiet har nå avsluttet aktivt søk etter flere gjerningspersoner.

– Åstedet er frigjort. Saken er overført til Lillestrøm politistasjon som vil etterforske den videre, sier Aas.