Norge

TV-pastor: Spis biff og fly som aldri før, for snart kommer Jesus tilbake

Den profilerte TV-pastoren Jan Hanvold oppfordrer til å spise biff og å fly som aldri før, for snart kommer Jesus tilbake.

TV-pastor Jan Hanvold går hardt ut mot det han mener er et «klimahysteri» i mediene. (Arkivfoto)
  • NTB

68-åringen driver Visjon Norge, den største kristne TV-kanalen i Norge, med over 100.000 seere ukentlig.

«Bibelen sier at snart kommer Jesus, og oppretter sitt 1000-årige fredsrike. Så det er de gode nyhetene, verden går ikke under», skriver Hanvold på sin Facebook-side ifølge NRK.

«Så ikke vær bekymret for klima, fortsett å spis din biff med god samvittighet. Fly som aldri før, få ikke flyskam. Og kjør bil som alltid, husk det står alltid et tog. Så skal du komme frem, bruk bilen. Og fryd deg over livet», skriver TV-pastoren videre.

Les også

Aftenposten mener: Flyskam kan føre til irritasjon og passivitet. Klimaet trenger det motsatte.

– Tullball

Pastoren bidrar til at klimakrisen blir verre for millioner, mener biskop Atle Sommerfeldt i Borg bispedømme. Han kaller Hanvold en «falsk profet».

– Det er bare tullball, det Hanvold skriver. Oppdraget vi har fått fra Gud, er å forvalte det skaperverket vi er gitt, på best mulig måte sånn at vi overlater det i bedre stand enn det var da vi fikk det, sier Sommerfeldt.

Hanvold sier til NRK at han aldri har omtalt seg selv profet. Han reflekterer bare over «hysteriet» og ber folk komme til sunn fornuft, sier han.

Les mer om

  1. Flyskam
  2. Jesus