Norge

Siktet 32-åring etter ambulansekapring kan avhøres onsdag

Den siktede 32-åringen etter ambulansedramaet i Oslo har stilt seg villig til avhør onsdag.

Politiet skjøt på ambulansen som ble stjålet. Flere kjøretøy og personer ble påkjørt av ambulansen før den ble stanset på Torhov tirsdag.
  • NTB

Det opplyste mannen forsvarer, advokat Øyvind Bergøy Pedersen, til NTB tirsdag.

Mannen er siktet for drapsforsøk etter at han tirsdag kapret ambulansen som kom til ulykkesstedet hvor han gikk rundt med en personbil og landet på taket. Etter en vill ferd med ambulansen gjennom gatene på Torshov i Oslo, hvor 32-åringen bevisst skal ha forsøkt å kjøre på tilfeldige fotgjengere, ble han til slutt presset av flere politibiler og en annen ambulanse til å kjøre inn i en bygning.

I ambulansen fant politiet en hagle og en maskinpistol av typen Uzi, samt en større mengde med det som trolig er narkotika. Ifølge politiet var ikke mannen i stand til å la seg avhøre tirsdag.

Tidligst onsdag

– Han ønsker å bli avhørt, men dette vil tidligst skje onsdag, opplyste hans forsvarer, advokat Øyvind Bergøy Pedersen, til NTB tirsdag kveld.

Den 25 år gammel kvinnen som var med 32-åringen i den første bilen, men som siden løp vekk fra stedet, er siktet for befatning av skytevåpen. Hva som vil skje med henne, er ikke avklart.

– Hun erkjenner å ha vært involvert i ulykken, men for henne var det en skrekkelig opplevelse. Etter hennes oppfatning er hun slett ikke skyldig i det hun er siktet for, uttalte advokat John Arild Aasen til TV 2 tirsdag kveld.

En barnevogn med et tvillingpar på sju måneder ble truffet av ambulansen. Begge ble kjørt til Ullevål sykehus, men uten alvorlige skader. Også et eldre ektepar ble kjørt til legevakta.

Godt kjent

Begge de pågrepne ble beskrevet som godt kjent av politiet fra tidligere saker. 32-åringen har fra tidligere en rekke dommer for befatning med narkotika og med våpen. Han er også dømt for grovt ran.

– Siktede synes nå å være inne i en fase der han har altfor liten evne til å avstå fra å begå til dels svært alvorlig kriminalitet, skrev Asker og Bærum tingrett i en fengslingskjennelse mot mannen i 2017 som NRK gjenga.

Ifølge Dagbladet har mannen siden den gang vært i et program for å slutte med narkotika, og hvor han hadde god framgang. Han møtte opp til avtaler, avla negative prøver på stoffbruk og gjorde det bra på skolen. I august skal han derimot, ifølge en kjennelse, ha falt tilbake til rus.

Les mer om

  1. Oslo