Norge

Ingrid Alexandra begynner på videregående skole i Oslo

Prinsesse Ingrid Alexandra er klar for videregående.

Prinsesse Ingrid Alexandra begynner på Elvebakken videregående skole til høsten.

  • Ingeborg Moe
    Ingeborg Moe
    Journalist

I forrige uke var det opptak til videregående skoler i Oslo. Nå er det klart at prinsesse Ingrid Alexandra (16) vil begynne på Elvebakken skole i Oslo sentrum.

Ifølge Slottet skal hun begynne på den studiespesialiserende linjen ved skolen.

Populær skole

Elvebakken skole i Oslo har vært en av de mest populære skolene i byen i flere år, med det trangeste nåløyet for å komme inn.

Skolen har flere linjer, og i år var studiespesialiserende linje den som krevde høyest karaktersnitt i Oslo. I snitt måtte man ha 55,8 poeng for å komme inn og nedre grense var 52,3 poeng ved første opptak, ifølge tall fra Utdanningsetaten i Oslo.

– Prinsessen ønsker å gå på en skole i Oslo, og valget falt på Elvebakken videregående skole. Prinsessen søkte og fikk plass på ordinære vilkår, sier kommunikasjonssjef Guri Varpe til NTB.

Rektor Camilla Hauren Leirvik gleder seg til å få prinsessen som elev. Hun sier til NTB at hun ikke vil få noen form for særbehandling i forhold til andre elever ved skolen.

– Vi planlegger skoleåret som normalt. Vi har en god dialog med myndighetene og slottet om hvordan de vil håndtere sikkerhetssituasjonen rundt prinsessen, sier Leirvik.

Ingrid Alexandra har gått på Uranienborg skole det siste året. Før det gikk hun på Oslo Internasjonale Skole i Bærum. De første årene gikk hun på Jansløkka skole i Asker, som er nærmeste nabo til Skaugum.

Ingrid Alexandras far, kronprins Haakon, og tante, prinsesse Märtha Louise, gikk begge på Kristelig Gymnasium i Oslo. Hennes farfar, kong Harald, gikk i sin tid på Oslo Katedralskole.

Les også

  1. Hele kongefamilien i sommermodus

Les mer om

  1. Prinsesse Ingrid Alexandra