Norge

Dieselutslipp fra oppdrettsanlegg i Harstad

Politi og brannvesen er på Grytøya i Harstad etter at om lag 5.000 liter diesel har lekket ut ved Nordlaks sitt oppdrettsanlegg Dypingen.

  • NTB
Nyhetsbrev Få oversikten over ukens viktigste saker i Aftenpoddens nyhetsbrev.

Nordlaks skriver i en pressemelding at det dreier seg om rundt 5.000 liter diesel som har lekket ut fra en fôrflåte som ligger mellom Grytøya og Bjerkøya i Troms.

– Kystverket og lokalt brannvesen ble varslet om hendelsen, og sistnevnte leder nå operasjonen som også involverer våre mannskaper. Vinden har brakt utslippet i land over et strekk på om lag en kilometer rett i nærheten av lokaliteten, sier kommunikasjonssjef Lars Fredrik Martinussen i Nordlaks.

Han legger til at det jobbes med å samle opp utslippet. Arbeidet med å legge ut absorbenter i fjæresonen er i gang, og det meldes at virkningen er god, opplyser selskapet. Det er observert diesel på havoverflaten i området, og det er rekvirert lenser for å få kontroll på dette.

På grunn av vindretningen skal ikke fisken ved anlegget ha blitt påvirket.

– Det er svært beklagelig at det har lekket ut diesel fra vårt anlegg, og at dette har havnet i sjøen. I tillegg til å rydde opp jobber vi også med å få finne årsaken til at utslippet har skjedd, sier Martinussen.

Les mer om

  1. Nordlaks
  2. Diesel
  3. Harstad