Norge

Problemer med skolenes plattform Its learning

Undervisningsplattformen Its learning har store problemer mandag morgen når elever i hele Norge forsøker å logge seg inn for å gjøre skoleoppgaver.

Mange elever som går via skolens hjemmeside for å logge seg inn på Its learning mandag morgen, møtte denne beskjeden.
 • Frøydis Braathen
  Frøydis Braathen
  Journalist

– Flere skoler opplever nå at det går tregere med innlogging, og årsaken er at tre ganger så mange brukere som normalt logger seg inn nå. I morgentimene har vi sett 10.000 nye innlogginger hvert tiende minutt, sier Johnny Anderson, kommunikasjonssjef i Its learning.

Its learning er en undervisningsplattform som brukes av elever i hele Norge til å gjøre skoleoppgaver og innleveringer. Også skolenes nettsider har hatt problemer og treghet mandag morgen. Flere skolers hjemmesider har vært nede.

Anderson forteller at de har jobbet hele helgen for å forberede seg på at mange tusen flere elever enn normalt logger seg inn i systemet samtidig.

– Vi har blant annet skalert opp nettverkskapasiteten og serverkapasiteten. Hovedutfordring er at når alle logger seg på samtidig, så hoper trafikken seg opp. Det samme har vi sett med Altinn i forbindelse med skatteoppgjøret, sier Anderson.

Han oppfordrer skolene til å se på om de har mulighet til å fordele innloggingen litt utover dagen, så ikke alle skoler og klasser logger inn på samme tid.

Han oppfordrer skolene til å dele elevene inn i grupper som logger seg inn til ulike tidspunkt.

– Vi har sendt informasjon til skolene og bedt dem om å fordele trykket inn i plattformen. Én gruppe elever kan logge seg inn klokken ni, en annen klokken ti, sier Anderson.

Antallet innlogginger på utdanningssektorens nettsider hadde ved 14-tiden allerede passert den gamle dagsrekorden på 1,1 million, ifølge NTB.

Ved 9-tiden mandag var Oslo-skolens nettsider nede en kort periode, men kom raskt opp igjen.

– Rekorden på antall innlogginger før koronaepidemien var cirka 1.050.000 på en dag, opplyser kommunikasjonsleder Mari Prestvik i Uninett til NTB.

Elevene som går via skolens hjemmeside for å logge seg inn på Its learning mandag morgen, møtte denne beskjeden.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  ØKONOMI
  Publisert:

  Etter første natt i leiligheten, banket det på. – Det var en fyr som sa han skulle bo her.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5