Siktet mann avhørt etter dødsvold i Trondheim

Så langt er kun én av de tre siktede avhørt i voldssaken der en kvinne ble funnet død i Trondheim søndag. De to andre skal avhøres så snart det lar seg gjøre.

En kvinne døde etter en voldshendelse i Trondheim søndag ettermiddag. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Det opplyser Trøndelag politidistrikt.

– En av de siktede har gitt en fri forklaring, og vi jobber med å ettergå opplysningene han har gitt, sa politiadvokat Hans Vang til NTB mandag formiddag.

De andre to skal avhøres så snart det lar seg gjøre, melder politiet. Hvis det blir begjært om varetekt, vil det skje tirsdag, men tidspunkt for eventuelle fengslingsmøter er ikke klare.

Funnet i leilighet

Tre menn er siktet for grov kroppsskade med døden til følge eller medvirkning til dette. Kvinnen i 30-årene ble funnet i en leilighet på Lademoen i Trondheim rett etter klokken 11.30 søndag og brakt til St. Olavs hospital, hvor hun ble erklært død.

Den døde kvinnen ble obdusert mandag, og politiet venter på den foreløpige obduksjonsrapporten. Politiet har foretatt flere avhør av vitner og gjort tekniske undersøkelser. De jobber også med å hente informasjon i digitale spor.

Frigir ikke navnet

– Kvinnens pårørende er varslet, men vi kommer ikke til å frigi navn på dette tidspunktet, opplyser politiet.

De tre siktede er i 30- og 40-årene og er kjent for politiet fra tidligere. Kvinnen var bosatt i Trondheim, men hadde ikke fast tilknytning til leiligheten der hun ble funnet.

Politiet ønsker ikke å gå nærmere inn på hva slags skader kvinnen hadde eller hvordan de kan ha oppstått. Det var en kvinnelig slektning av en av de siktede som varslet politiet, bekrefter politiadvokat Vang, men han kan ikke si noe om bakgrunnen for varselet.

– Det må vi holde for oss selv slik saken står nå, sier han til NTB.

Relasjoner mellom de involverte

To av de siktede mennene ble pågrepet i leiligheten. En tredje mann ble arrestert senere på dagen. De tre skal ifølge NRK tilhøre et rusmiljø.

Vang sier det er relasjoner mellom de tre siktede og kvinnen, men kan ikke gå i detaljer om hvordan de kjente hverandre.

NTB var søndag i kontakt med advokat Arve Røli, som er oppnevnt som forsvarer til en av de siktede. Røli opplyste da at han foreløpig ikke har snakket med sin klient. Advokat Trond Erik Aansløkken, som forsvarer en av de andre mennene, sier mandag formiddag at han akkurat er kommet til Trondheim og ikke har fått snakket med sin klient.