Norge

Krimtekniske undersøkelser avsluttet etter påsatt brann i Enebakk

Brannmannskaper holder brannvakt natt til tirsdag ved Nav-lokalet i Enebakk som brant natt til mandag. To menn er pågrepet og siktet for å ha påsatt brannen.

To menn er pågrepet etter brannen i Navs lokaler i Enebakk. Bygget, som også inneholdt Familiens Hus, ble totalskadet. Foto: Hans O. Torgersen

 • NTB

Politiet har avsluttet sine kriminaltekniske undersøkelser på stedet, opplyser politiet.

– Brannmannskaper blir på stedet til tirsdag morgen, sier operasjonsleder Tom Sandberg i Øst politidistrikt mandag kveld.

Etterslokkingen av den kraftige brannen holdt på til langt utover formiddagen mandag, og det vil bli holdt vakt på stedet på grunn av faren for oppblussing.

Det brant natt til 2. påskedag i Navs lokale i Enebakk i Akershus. Bygget ble totalskadet. Foto: Politiet / NTB Scanpix

To menn pågrepet etter kort tid

Brannvesenet ble varslet om brannen klokken 0.25 og var på stedet med første patrulje 12 minutter senere. I tillegg til Nav, holder Familiens Hus til i samme bygg.

To menn i 40- og 50-årene ble pågrepet etter kort tid og siktet for ildpåsetting. De to er fra området og er begge kjenninger av politiet.

Det er foreløpig ikke blitt gjennomført noe formelt avhør av de to, og det er ukjent hvordan de stiller seg til siktelsen.

I underkant av to timer etter at politiet meldte om brannen, ble de to mennene pågrepet mistenkt for å ha stiftet brannen.

– Straks-etterforskning på stedet gjorde at vi konkluderte med at brannen var påsatt, og to menn er pågrepet, opplyste operasjonsleder Ronny Samuelsen i Øst politidistrikt til NTB klokken 2.47 natt til mandag.

NAV-bygget, som også inneholdt Familiens Hus, ble totalskadet. Foto: Borgen, Ørn E. / NTB Scanpix

Natt til mandag var det to store branner i Enebakk. Her driver brannvesenet etterslukking på brannen i en bolig i Hammerenveien. Foto: Borgen, Ørn E. / NTB Scanpix

Les mer om

 1. Enebakk
 2. Nav

Relevante artikler

 1. NORGE
  Publisert:

  Bil brant på Bogerud i Oslo

 2. NORGE
  Publisert:

  Brann i fem biler i Oslo i natt

 3. OSLO
  Publisert:

  Fem bilbranner på samme sted i Oslo natt til lørdag

 4. NORGE
  Publisert:

  Skole i Kristiansand totalskadet i brann

 5. NORGE
  Publisert:

  Omfattende brann i parkeringshus – flytrafikken ved Sola stanses

 6. OSLO
  Publisert:

  Fem biler brant natt til mandag. Nå krever Jan Bøhler svar på hvor mange brannstiftere som faktisk blir tatt.