Norge

- Unngå supermamma-myten

Mødre som jobber er generelt mindre deprimerte enn hjemmeværende mødre. Men ikke hvis de tror de tror på supermamma-myten.

- Å jobbe er bra for kvinnenes helse, men jobbende mødre bør godta at de ikke rekker over alt, mener forskerne blant undersøkelsen. (illustrasjonsbilde)

  • Frøydis Braathen
    Frøydis Braathen
    Journalist

Les også:

En undersøkelse av 1600 amerikanske mødre viser at hjemmeværende kvinner hadde flere symptomer på depresjon enn de som var i jobb.

Vanskelig balanse

Men det var også forskjeller blant de jobbende mødrene, skriver Forskning.no.

Kvinner som på forhånd hadde ment at det gikk an å yte alt både på jobben og i hjemmet var mer deprimerte enn mødre som hadde forventet at det kunne bli vanskelig å finne balansen.

Skyldfølelse

Skyldfølelse over ikke å leve opp til idealet, og frustrasjon over deling av husarbeidet, kan også spille roller i økningen av symptomer på depresjon hos «supermødrene», ifølge Katrina Leupp ved University of Washington, som ledet studiet.

— Å jobbe er bra for kvinnenes helse, men jobbende mødre bør godta at de ikke rekker over alt. Du kan fint kombinere barneoppdragelse og karrière hvis du er villig til å gi slipp på noe, sier Leupp i en pressemelding.

Les også

  1. Privatlivet mer helseskadelig enn jobben

  2. Renholdere må unngjelde i anbudsrunder

  3. - Svenskene er mer effektive jobbsøkere