- Unngå supermamma-myten
Mødre som jobber er generelt mindre deprimerte enn hjemmeværende mødre. Men ikke hvis de tror de tror på supermamma-myten.
- Å jobbe er bra for kvinnenes helse, men jobbende mødre bør godta at de ikke rekker over alt, mener forskerne blant undersøkelsen. (illustrasjonsbilde)
- Frøydis BraathenJournalist
Les også:
En undersøkelse av 1600 amerikanske mødre viser at hjemmeværende kvinner hadde flere symptomer på depresjon enn de som var i jobb.
Vanskelig balanse
Men det var også forskjeller blant de jobbende mødrene, skriver Forskning.no.
Kvinner som på forhånd hadde ment at det gikk an å yte alt både på jobben og i hjemmet var mer deprimerte enn mødre som hadde forventet at det kunne bli vanskelig å finne balansen.
Skyldfølelse
Skyldfølelse over ikke å leve opp til idealet, og frustrasjon over deling av husarbeidet, kan også spille roller i økningen av symptomer på depresjon hos «supermødrene», ifølge Katrina Leupp ved University of Washington, som ledet studiet.
— Å jobbe er bra for kvinnenes helse, men jobbende mødre bør godta at de ikke rekker over alt. Du kan fint kombinere barneoppdragelse og karrière hvis du er villig til å gi slipp på noe, sier Leupp i en pressemelding.
Relevante artikler
Trodde du at fødselsdepresjon var noe som kom etter en fødsel?
Lene Haugsdal (39) var verdens lykkeligste under svangerskapet. Da hun ble mamma, ble alt mørkt.
Fødselsdepresjon. Fy skam, Regjeringen!
Har fulgt over 400 unge: Positive minner kan beskytte mot depresjon
«Hadde de spurt, kunne jeg svart at jeg har mest lyst til å kvele ungen min»
Sønnen har ADHD og hun sliter med å håndtere det på en god måte. Hva kan hun gjøre?