Yahoo! gir opp Skandinavia

Den amerikanske nettportal-giganten Yahoo! trekker seg ut av Skandinavia. Årsaken er at skandinaver foretrekker selskapets amerikanske hjemmesider.

Kontoret til Yahoo! Nordic i København vil bli stengt i slutten av måneden. 20 ansatte vil miste jobben fra 1. februar.

— Vi har 5,4 millioner brukere i Skandinavia. Årsaken til at vi legger ned København-kontoret er at 77 prosent av disse foretrekker å bruke den amerikanske portalen www.yahoo.com fremfor de skandinaviske sidene, sier Frank Dillitzer i Yahoo! Deutschland til Aftenpostens nettutgave. Tyske Dillitzer har vært ansvarlig for Yahoos satsing i Norden.

Han mener norske nettbrukere stiller høyere krav enn Yahoo! Nordic har klart å innfri.

— Det meste innen skandinavisk IT-bransje er godt utviklet. Skandinaviske brukere forlanger det nyeste og beste av alt innen teknologi, sier Dillitzer.

Birgitte Jöhncke, som i dag er Commercial Director ved København-kontoret, skal fortsatt ha ansvaret for kontakt med skandinaviske annonsører.

Beholder eposten

Brukere som fra 1. februar forsøker å nå den norske, svenske eller danske Yahoo-hjemmesiden, vil bli omdirigert til yahoo.com. Alle som har opprettet en epost-konto hos yahoo vil kunne bruke denne som før.

Kontoret i Danmark dekker også Sverige og Norge. I Norge har Yahoo! ikke noe eget kontor, men et salgsnettverk som selger annonser til den norske portalen yahoo.no. Den svenske avdelingen ble lagt ned i mai 2001.

Fjorårets tall er ikke klare, men i 2002 hadde Yahoo! Nordic et underskudd på 21 millioner danske kroner.

Søkemaskinen Yahoo var tidlig ute på nettet, og var en pionerbedrift når det gjelder systematisering av Internett.