Vaskehjelp?

Det er ikke lite du bør tjene før det lønner seg.

Onsdag gikk kjendisinvestor Jens Ulltveit-Moe ut i Dagens Næringsliv og krevde billigere hjemmehjelp ved hjelp av skattelette.

Slik ordningen er i dag kan man maks bruke 6000 kroner årlig på en hjemmehjelp uten å betale skatt. Ulltveit-Moe mener fribeløpet bør øke til 50.000.

I dagens utgave av næringslivsavisen har skatteadvokat Gry Nilsen i Skattebetalerforeningen regnet på hvor stor inntekt du bør ha før det skal lønne seg å få andre til å ta husvasken.

LES OGSÅ: Hvit vask til 750 kr. timen

Hun fant at det lønner seg i det øyeblikk én ekstra times arbeid på jobben øker inntekten etter skatt så mye at det betaler kostnadene ved å leie inn en vaskehjelp i én time.

— Du skal tjene usedvanlig bra for å betale hjelp med ferdig skattede midler, sier hun til DN.

Skatteadvokaten har tatt utgangspunkt i at vaskehjelpen tar 300 kroner timen inkludert moms, og at hjelpen betales med den øvre del av inntekten.

Over én million

Det viser seg at du må ha en lønn langt over millionen for at det da skal lønne seg å skaffe vaskehjelp – i alle fall økonomisk. Ifølge skatteadvokaten må du tjene 667 kroner brutto i timen – eller nærmere bestemt 1,2 millioner kroner i året.

— Det er ikke så rart at det er mange som velger svart vaskehjelp eller velger å ta vaskekosten fatt selv, sier Gry Nilsen til Dagens Næringsliv.

LES OGSÅ: Slik ordner du lovlig vaskehjelp

Finansminister Kristin Halvorsen sier til den samme avisen at hun ikke har noen planer om å sponse hushjelp på samme måte som det gjøres i Sverige der slike tjenester er fradragsberettigede.

— Å gi en skattegave til de med best råd, er ikke aktuelt, sier Halvorsen.

LES OGSÅ: Flere vil ha vaskehjelp

Benytter du deg av vaskehjelp? Hvorfor? Hvorfor ikke? Fortell i kommentarfeltet til høyre.