Norge

Krisesalg eller PR-stunt?

En tømmervilla markedsføres med en prisantydning på <strong>tre millioner under takst.</strong>

  • Frøydis Braathen
    Frøydis Braathen
    Journalist

Les også:


"Praktfull tømmervilla øverst i Holmenkollåsen. Tomt 2,3 mål. 2,9 mill. u/ takst!" står det i annonsen som ligger ute på Finn.no.

Harald Herstad, megler for Holmenkollen-villaen, sier prisantydningen ikke er noen form for narrepris.

— Sånn som markedet er nå er 14,5 millioner kroner mye penger. Boligen var til salgs i høst med takst og prisantydning på 17,4 millioner kroner via en annen megler, uten å bli solgt. Derfor har vi justert ned prisen, forteller Herstad.

Børsnedgang

Han vil ikke uttale seg generelt om markedet for boliger i dette prissegmentet, men sier nedgangen på børsen etter jul har betydning.

— Vi synes kanskje 17,4 millioner er for høyt, spesielt med tanke på de små børskrakkene vi har opplevd i det siste. Vi er likevel optimistiske, for vi har allerede fått flere henvendelser, og skal ha første visning i dag, sier Herstad.

Hvor mye er boligen din verdt? Finn det ut med vår boligkalkulator!

Ny prisantydning

Aftenposten.no skrev for kort tid tilbake om at

Les også

Luksus går tregere

. En leilighet i Uranienborgveien med takst og prisantydning på 15 millioner hadde kun fått inn et bud på 12 millioner kroner, som ikke ble godkjent av selger.

Eiendomsmegler Halvor Høst Heyerdahl forteller at leiligheten nå skal legges ut for salg på nytt – denne gang med prisantydning på 12 millioner kroner, tre millioner under takst.

— Sammen med selger har jeg nå bestemt å sette ned prisantydningen med tre millioner kroner. Det tror vi matcher markedet bedre, slik det ser ut nå, sier Heyerdahl.

Les også:

Les også

Her er vinnerne og taperne

Turbulens i markedet

Han mener nedgangen på børsen den siste tiden har en klar virkning i luksusmarkedet.

— 15 millioner var nok en riktig prisantydning tidlig i fjor høst, men turbulensen i markedet nå gjør at vi må justere ned prisen, sier Heyerdahl.

- Ikke tregere luksusmarked

Vestkantmegler Torbjørn Eek avviser at dyre boliger nå går tregere enn tidligere.

— Jeg synes ikke man kan trekke den slutningen ut fra noen få eksempler. Taksten er en subjektiv oppfatning, og takstmenn kan av og til bomme på prisen. I dette prissegmentet er det dessuten veldig vanskelig å fastsette riktig pris, sier Eek.

Les også

Viktigst for boligprisen

- 14,5 millioner kroner er mye penger, slik markedet er nå, mener megler. Klikk på bildet for større versjon. Foto: FAKSIMILE