Norge

Likevel plass til BBC World

Ny teknologi gir plass til BBC World i det digitale bakkenettet.

- Når vi nå har plass til enda en kanal i det digitale bakkenettet, ønsker vi å styrke nyhetstilbudet med en internasjonal nyhetskanal, uttaler Administrerende direktør Espen Thorsby Foto: RiksTV

 • Geir Amundsen
  Geir Amundsen

Les også:

Les også

Savner BBC og CNN

Les også

Kritisk til kanalutvalget

Les også

- Et underlig valg

Les også

Kanalpakken klar


— Kun en tilfeldighet, sier administrerende direktør i RiksTV Espen Thorsby om at nyheten om at BBC World får plass i det digitale bakkenettet slippes samme dag som RiksTV oversender sin redegjørelse til Medietilsynet. Medietilsynet som har vært

til blant annet utelatelsen av internasjonale nyhetskanaler i det digitale bakkenettet.

— Selv om vi er opptatt av

har ikke introduksjonen av BBC World noe å gjøre med at vi gir etter for press verken fra Medietilsynet eller andre å gjøre, forteller Thorsby, og forklarer at dette utelukkende har med at tekniske forsøk gjennomført forrige uke viser at forbedret kompresjons— og kodingsutstyr gjør at man får plass til flere kanaler i det digitale bakkenettet.

I sin redegjørelse til Medietilsynet argumenterer RiksTV med at NRK og TV2 har utvidet sin nyhetssatsning vesentlig de siste årene, og at begge kanalene samarbeider med internasjonale nyhetsbyråer.

— TV 2 Nyhetskanalen har tre til fire ganger så mange seere som alle de internasjonale nyhetskanalene til sammen. Derfor var TV 2 Nyhetskanalen et klart førstevalg innenfor kategorien nyhetskanal. Når vi nå har plass til enda en kanal, ønsker vi å styrke nyhetstilbudet med en internasjonal nyhetskanal, uttaler administrerende direktør Espen Thorsby.

Medietilsynet tilfreds

Lars Winsvold, seniorrådgiver i Medietilsynet, er meget tilfreds med at BBC World har fått plass i det digitale bakkenettet. - Vi konstaterer at BBC World er på plass, og bryr oss ikke om hvorfor eller hvordan, sier Winsvold.

Winsvold forteller at man nå vil gå grundig gjennom RiksTVs redegjørelse for utelatelsen av kanaler fra våre naboland og hvorfor man kun tilbyr TV2, lokal-TV og Åpen kanal som enkeltkanaler. - Vi regner med å ha behandlet saken ferdig i begynnelsen av august, og vi ønsker ikke å kommentere saken ytterligere før det, sier Winsvold.

Ifølge RiksTV er det flere juridiske avklaringer vedrørende senderettigheter som må på plass før SVT blir en realitet i det digitale bakkenettet. - Vi jobber med saken, og jeg vil si det er et lønnlig håp om at vi framtiden skal klare å få på plass SVT, sier Espen Thorsby.

Hva mener du om at BBC World blir å finne i det digitale bakkenettet?

 1. Les også

  Kritisk til kanalutvalget

 2. Les også

  - Et underlig valg

Lars Winsvold, seniorrådgiver i Medietilsynet, er meget tilfreds med at BBC World har fått plass i det digitale bakkenettet.

Relevante artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Eurosport inn i RiksTV-pakken

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Irland-Norge sendes på ny TV-kanal

 3. KULTUR
  Publisert:

  Ser du hva som mangler? Maktkamp mellom TV-gigantene gir dårligere tilbud.

 4. NORGE
  Publisert:

  Fortsatt ingen enighet mellom TV 2 og Canal Digital

 5. DIGITAL
  Publisert:

  Slik skal Canal Digital holde på kabel-TV-kundene

 6. KULTUR
  Publisert:

  Marcus & Martinus bidrar til nye plusstall i platebransjen