Norge

Tre tenåringsjenter funnet av helikopter etter søk på Hardangervidda

Tre tenåringer på fjelltur ble hentet ut etter en lang natt på Hardangervidda.

  • Lorns Bjerkan

– Jentene er kalde, men ved godt mot. Det høres ikke ut som de trenger på sykehus eller legevakt, sier operasjonsleder Jan Tore Heggholmen ved Vest politidistrikt til Aftenposten.

Onsdag kveld fikk politiet telefon fra jentene, som er 15 og 16 år gamle. De fortalte da at de var våte og kalde, og at de hadde problemer med å komme seg over en elv.

Funnet 1200 moh

De var da på tur fra Stavali til Torehytten – en tur som normalt tar seks til åtte timer og er om lag 20 kilometer. Jentene ble funnet ved Kinsekvelv, ikke langt fra Torehytten.

– Området de ble funnet var omtrent 1200 meter over havet, så det må ha vært kaldt der, sier Heggholmen.

Han opplyser at jentene startet turen onsdag ettermiddag. Fordi politiet ikke var komfortable med at jentene var ute alene, uten kontakt med omverdenen, besluttet de å iverksette leteaksjon.

Mislykket forsøk i nattemørket

Det ble sent onsdag forsøkt å sette inn et redningshelikopter i søket etter dem, men dårlig vær gjorde at helikopteret måtte snu ved ettiden natt til torsdag.

Dårlig mobildekning førte også til at det har vært begrenset kontakt mellom politiet og de tre tenåringene.

Etter det ble bedre vær torsdag morgen ble et helikopter satt inn i søket. Helikopteret fant jentene, og fløy de ned til Kinsarvik.

Ifølge politiet ble jentene meldt funnet 7.44 torsdag morgen.