Norge

Likestillingsministeren taus om abort

Likestillingsminister Linda Hofstad Helleland (H) vil ikke uttale seg om eller delta i abortdebatten som er satt i gang av regjeringen, skriver Adresseavisen.

Likestillingsminister Linda Hofstad Helleland (H) vil ikke uttale seg om eller delta i abortdebatten som er satt i gang av regjeringspartiet hun representerer. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

 • NTB

Avisen har denne uken stilt Helleland spørsmål om abort og bedt henne begrunne hvorfor hun ikke deltar i debatten.

– Statsråden ønsker ikke å kommentere saken. Hun har ingen ytterligere kommentarer, lyder svaret fra informasjonsavdelingen til Barne- og likestillingsdepartementet.

Aps helsepolitiske talskvinne Ingvild Kjerkol reagerer på at Helleland velger å holde seg unna den offentlige abortdebatten.

– Abortloven er en av de viktigste likestillingslovene vi har. Den sikrer norske kvinners rett til å bestemme over egen kropp, sier hun.

Statsminister Erna Solberg (H) har åpnet for å diskutere endringer i abortlovgivningen som en del av regjeringsforhandlingene med KrF. Partiet ønsker å fjerne paragraf 2c i abortloven, som åpner for senabort ved fare for at barnet har en alvorlig sykdom. Solberg har også åpnet for å endre loven om tvillingabort.

Relevante artikler

 1. POLITIKK

  – Vi kan ikke ha en regjering som går i svart og ikke svarer på et så viktig spørsmål

 2. POLITIKK

  Helleland snakket om personlig abortdilemma

 3. NORGE

  Kvinnebevegelse varsler demonstrasjoner mot Solberg

 4. POLITIKK

  Også Hareide kaller abortdemonstrasjonen foran Stortinget for usaklig

 5. DEBATT

  Fri abort til uke 18 er løsningen

 6. POLITIKK

  Knuser KrFs håp om endringer i abortloven