Norge

Skyting på åpen gate i Oslo – bil med fem personer stoppet

Det ble avfyrt flere skudd på åpen gate på Sagene i Oslo. En bil med fem personer ble stoppet etter at den kjørte fra stedet.

Syv personer ble innbrakt av politiet etter skyteepisoden på Sagene. Fem av dem ble dimittert natt til fredag. To av dem sitter fremdeles i politiets varetekt. Foto: Signe Dons

  • Pål A. Solheimsnes
    Journalist
  • og NTB

Politiet i Oslo rykket ut med mange patruljer etter at det er avfyrt flere skudd på åpen gate i Arendalsgata og Grimstadgata torsdag ettermiddag.

To personer er pågrepet på stedet.

– Det var to personer i umiddelbar nærhet da vi kom frem som prøvde å unndra seg. De ble pågrepet, sier operasjonsleder Gjermund Stokkeli i Oslo politidistrikt til Aftenposten.

Politiet tar hånd om denne ene av to personer som ble pågrepet like etter at flere skudd ble avfyrt på åpen gate på Sagene torsdag ettermiddag Foto: Lise Åserud, NTB scanpix

Stoppet bil

– Ut fra opplysninger på stedet er det stor grunn til å anta at de to har noe med hendelsen å gjøre. Vi søker i området, men har ikke funnet noen som er skadet. Vi vet heller ikke hvem eller hva det er skutt mot, det er noe vi jobber med å finne ut av, sier Stokkeli.

Politiet var først på utkikk etter en bil som kjørte fra stedet, men har nå kontroll på bilen. Fem personer i bilen blir nå kontrollert av politiet.

Ved 22-tiden opplyser Stokkeli at de fem i bilen ennå ikke er avhørt.

– De har status som innbrakt, så får vi se. Bilen de satt i, var i alle fall på stedet like før vi kom frem, sier Stokkeli.

Ble dimittert etter avhør

Øyvind Myhr, leder ved krimvakten i Oslo-politiet, sier fredag morgen at alle de fem som satt i bilen fikk gå etter at de ble avhørt i natt.

– De ble avhørt i løpet av natten og deretter løslatt. Jeg vil ikke gå inn i detaljene på hva de har forklart, sier Myhr.

De to som ble pågrepet på Sagene sitter fremdeles i politiets varetekt.

– Vi har tatt flere avhør på stedet, sikret tekniske funn på stedet og innhentet video fra overvåkingskameraer i området. Nå skal vi gå igjennom dette materialet, sier Myhr.

Yngre menn involvert

– Vi kan foreløpig ikke si noe om hvilken relasjon de involverte har til hverandre. Vi vet heller ikke om dette er enkeltpersoner eller en gruppering. Men alle involverte ser ut til å være yngre menn, sier operativ uteleder Rune Bjørsvik til NTB.

– Vi har funnet flere tomhylser på stedet.

Han sier det har vært mange vitner til det som skjedde, men politiet kunne torsdag kveld ikke si noe sikkert om hvor mange skudd som ble avfyrt.

Politiet ber folk som var i området på det aktuelle tidspunktet melde seg til dem:

Les mer om

  1. Skyting
  2. Oslo