Obs-varsel om glatte veier i syv fylker i Sør-Norge

Regn som fryser på bakken fører til speilblanke veier i Vestfold, Østfold, Oslo, Akershus, Telemark, Buskerud og Agder onsdag.

 – I morgen kommer det inn mildere luft med nedbør. Dette kommer som regn i lavereliggende områder, og det kan fryse på bakken.

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel til de syv fylkene, melder, NRK. Årsaken er et lavtrykk som natt til onsdag kommer inn over landet og får temperaturene til å stige.

– Det har vært ganske kaldt de siste dagene, men i morgen kommer det inn mildere luft med nedbør. Dette kommer som regn i lavereliggende områder, og det kan fryse på bakken. Da kan det bli speilblankt der regnet fryser, sier meteorolog Eldbjørg Moxnes.

– Kjør etter forholdene

I fjellet vil nedbøren komme som snø.

Nedbøren treffer først Agder natt til onsdag og onsdag morgen. Så beveger den seg videre til Telemark, Vestfold, Buskerud, Østfold, Oslo og Akershus, som vil merke problemer fra onsdag morgen og til utpå ettermiddagen.

– Vi oppfordrer alle til å kjøre etter forholdene og ta det med ro, sier operasjonsleder i Sørøst politidistrikt, Jan Olaf Jansen.

Ned i 20 minusgrader enkelte steder

Torsdag blir det mildt, før temperaturene synker nedover mot helgen.

– Da ser det ut til at vi går inn i en ganske kald periode. Vi kan komme ned i 20 minusgrader enkelte steder litt inne i landet på Østlandet, sier Moxnes.