Norge

Brann i parkeringsanlegg i Bergen slukket – området er fortsatt evakuert

Brannen i et garasjeanlegg i Hetlevikåsen ble i 18-tiden meldt slukket, men området er fortsatt evakuert.

  • Ane Elisabeth Børhaug

Omtrent halvannen time etter at det oppsto brann i et garasjeanlegg i Hetlevikåsen i Bergen, melder brannvesenet at brannen er slukket. Det skriver Bergens Tidende.

– Nå har vi nettopp sett dronebilder derfra, og det ser ut som det begynner å roe seg med tanke på kraften i brannen, sa vaktkommandør Helge Lund ved 110-sentralen få minutter før brannen ble meldt slukket.

Bekymret for gassflasker

Etterslukking pågår, og det vil trolig fortsette en god stund. Brannvesenet er bekymret for gassflasker med acetylen og oksygen som det er meldt at skal stå inne i garasjeanlegget.

– De flaskene er vi veldig påpasselige på. De har enorme utkast hvis de går av. Hvis de flaskene har vært utsatt for den varmen vi ser nå, så må dette området kjøles ned i lang, lang tid, sier Lund, og legger til:

– Vi må få avklart alt rundt de gassflaskene, og vil holde sperringene oppe til vi har kontroll.

Kraftig røykutvikling

Brannen ble meldt klokken 16.39.

– Det er full fyr i et større garasjeanlegg. Vi har startet slukking, sa Lund ved 110-sentralen kort tid etter at brannen ble meldt.

Bilder fra stedet viste da kraftig røykutvikling i området. Snaut 20 minutter etter at brannen ble meldt, kom det opplysninger om at det kunne være gassflasker der, noe 110-sentralen kort tid sendere fikk bekreftet.

Les mer om

  1. Brann
  2. Sykehus
  3. Bergen
  4. Bergens Tidende