Norge

Heikki Bjørklund Paltto (24) ble drept på Majorstuen

Politiet knytter knivran til drapet på Heikki Bjørklund Paltto (24) på Majorstuen.

Heikki Bjørklund Paltto (24) ble drept på Majorstua mandag 15. oktober 2018.
  • Mari Mjaaland
  • Hans O. Torgersen
    Journalist

Familien har godkjent at navnet på offeret offentliggjøres.

For første gang knytter politiet drapet på Majorstuen mandag med et knivran i et parkeringshus like i nærheten samme morgen. Politiet etterlyser en person de setter i forbindelse med de to hendelsene.

Heikki Bjørklund Paltto (24), som ble drept på Majorstua mandag 15. oktober 2018.

– Vi mener at denne personen kan knyttes både til drapet i Arbos gate og ranet i Essendrops gate, sier politiinspektør Grete Lien Metlid, leder for felles enhet for etterretning og etterforskning i Oslo under politiets pressekonferanse fredag formiddag.

Samtidig går de ut med bilde av en person de setter i sammenheng med de to hendelsene.

– Oslo politidistrikt går ut med bilder av en mann som vi mener kan knyttes til drapet på Majorstuen mandag 15. oktober. Bildene er fra overvåkingskamera, samme dag som drapet skjedde, sier Metlid.

Denne mannen mener politiet kan knyttes til drapet på Majorstuen. Bildene er tatt av overvåkingskamera på Skøyen jernbanestasjon, mandag 15. oktober, klokken 13:16. Mannen har en veldig karakteristisk tatovering på venstre hånd, formet som noe som kan ligne en halvmåne, et sverd eller en machete og en stjerne.

Politiet har ikke identifisert denne personen og velger å gå offentlig ut med bildene på bakgrunn av sakens svært alvorlige karakter, sier politiinspektøren.

Mannen har en veldig karakteristisk tatovering på venstre hånd, formet som noe som kan ligne en halvmåne, et sverd eller en machete og en stjerne. Symbolet ligner på det som finnes på flagget til Angola.

Hun legger til at politiet er svært interessert i tips om mulige observasjoner av vedkommende.

Ingen er foreløpig pågrepet i saken.

Denne mannen er etterlyst i forbindelse med drap og ran på Majorstuen sist mandag.

Knivran

– Politiet har stått i en veldig intens og bred etterforskning siden mandag. Det sentrale nå er at vi knyttet disse hendelsene sammen, sier Metlid.

Oslopolitiet har tidligere undersøkt om et knivran mandag morgen kunne kobles til drapet på Majorstuen.

Familien ble informert

– Familien ble informert av politiet i forkant av at de gikk ut med denne etterlysningen. Familien er også opptatt av å få svar på hva som har skjedd, sier bistandsadvokat Peder Morset til Aftenposten.

Knivranet som politiet ser nærmere på skjedde i Essendrops gate, kort avstand fra der knivdrapet skjedde. Ingen er pågrepet etter ranet, som skjedde like før klokken 08 mandag morgen, i et garasjeanlegg på Majorstuen.

Den gangen skrev Politiet følgende på Twitter:

Gjerningsmannen ble den gang beskrevet som en «mann iført en sort caps/lue, ca. 170 cm høy, brune øyne, mørke klær og snakket gebrokkent norsk».

Les mer om

  1. Drap
  2. Etterforskning
  3. Oslo
  4. Politiet
  5. Krim