15 låter du ikke bør gå glipp av denne uken

Aftenpostens musikkekspert Malin Kulseth har plukket ut låtene du bør få med deg denne uken.

Lana Del Rey har sluppet første smakebit fra sitt kommende album. Malin Kulseth har plukket ut den og flere låter til ukens spilleliste.
  • Malin Kulseth

1. 19 år gamle Låpsley , Holly Lapsley Fletcher, er signert til XL Recordings, og ble tidligere i år omtalt på BBCs Sound of The Year -liste. «Hurt Me» er en sår og nydelig låt, og Låpsley har en stemme som høres mye mer moden ut enn alderen skulle tilsi.

2. Yannick Ilunga, eller Petite Noir fra Sør-Afrika ga ut sin debut-EP King Of Anxiety tidligere i år. Forfriskende «Best» er første singel fra det kommende albumet Life Is Beautiful / La Vie Est Belle , og har blitt utgitt med en video som skal utfordre fordommer mot det afrikanske kontinentet og folket som bor der.

3. «Terrence Loves You» er visstnok Lana Del Reys personlige favorittåt fra det kommende albumet hennes, Honeymoon , fordi den er «jazzy». Låten ble sluppet forrige uke, sammen med et coverbilde med et telefonnummer på siden av en taxi. Hvis du ringer telefonnummeret skal du visstnok få høre en innspilt melding fra Lana Del Rey selv, og mulighet til å høre singelen «Honeymoon», «Terrence Loves You», et foredrag om universets opprinnelse, eller en TED talk av Elon Musk, en av grunnleggerne bak PayPal og Tesla.

4. Støybandet Girl Band , som ikke er jenter, men et gutteband fra Irland, sies å være ekstremt bra live. Singelen «Paul» er første låt fra deres debutalbum Holding Hands With Jamie , som blir utgitt via Rough Trade i slutten av september.

5. Etter 2009-debuten The Cocoa Butter Diaries EP ble det stille fra den svensk-amerikanske rapperen og sangeren Mapei , helt til hun plutselig dukket opp igjen i fjor, først med singelen den nydelige singelen «Don’t Wait», og albumet Hey Hey som høstet laber kritikk. Uten at det er mulig å finne så mye info har den alvorlige låten «Orphan» plutselig blitt tilgjengelig på Spotify, som visstnok er en uutgitt låt fra nevnte Hey Hey .

6. Danske Kwamie Liv debuterte med EP-en Lost In The Girl i fjor, og «Pleasure This Pain» med Angel Haze er første låt ut fra hennes neste utgivelse som kommer senere i år. Det er behagelig å høre Angel Haze synge her, fremfor den noe maskinaktige rappingen på hennes seneste singel «Babe Ruthless».

7. Meg Remy aka U.S. girls har allerede fem utgivelser bak seg, men er i ferd med å få et større gjennombrud med sitt sjette album, som utgis i septemver via 4AD.«Window Shades» er tredje singel fra albumet, og er basert på Gloria Ann Taylors «Love Is A Hurting Thing».

8. Denne uken ble låten «In A Time When God Was One» med en fyr som kaller seg Bror Forsgren , plutselig utgitt på Jansens Plateproduksjon. Visstnok er det Marcus Forsgren fra Lionheart Brother som «har tatt steget ut av indie-mølja», og det kommende albumet ryktes å være «drøyt bra». Om han faktisk heter Bror, eller hva som er bakgrunnen for det nye artistnavnet vites ikke.

Hør resten av Malins spilleliste: her

Les ukens plateanmeldelse her:

Les også

Ane Brun stiller i en helt egen klasse som popsanger

Her får du tips til nye TV-serier: