Norge

Meteorologene lover finvær, men har én liten dårlig nyhet om 17. mai-været

De gode nyhetene først: I Oslo ligger det an til å bli sol når barnetoget går og 20–21 grader midt på dagen.

Slik vil vi ha været på 17. mai. Og meteorologene melder om mye fint vær på nasjonaldagen i store deler av landet.
  • Karen Tjernshaugen
    Karen Tjernshaugen
    Nyhetssjef

– I Osloområdet kommer 17. mai til å starte med sol, sier vakthavende meteorolog Espen Biseth Granan ved Meteorologisk institutt til Aftenposten.

Store deler av landet ser to dager før den store dagen ut til å få oppholdsvær og litt sol på 17. mai, i alle fall første del av dagen. Bare Troms og Finnmark får en annen værtype med kaldere og fuktig vær på dagtid.

Meteorologene har allerede i flere dager meldt om penvær og fine temperaturer østafjells på nasjonaldagen. Og prognosen holder i hovedsak fortsatt.

– I Oslo er det gode muligheter for 20–21 grader, sier Granan.

17. mai ser ut til å bli den varmeste dagen i store deler av landet denne uken.

Men i de nyeste prognosene onsdag har det sneket seg inn et lite skår i gleden. Et nedbørsområde er nemlig på vei inn fra sør og øst utover dagen fredag.

– I Osloområdet blir det tilskying østfra fra midt på dagen eller tidlig ettermiddag. I løpet av kvelden fredag når regnet opp til Sørlandet og Østfold, sier meteorologen.

– Regnet når slik det ser ut nå ikke helt opp til Osloområdet fredag kveld, men kommer til Oslo og store deler av Sør-Norge natt til lørdag, legger han til.

Granan understreker at det fortsatt er litt tid igjen til 17. mai, og at det ikke skal mye til før nedbørsområdet kommer inn litt tidligere eller litt senere enn prognosene nå tyder på.