Anders Svadberg og Sølvi Merete Karlsen trosset regnværet og giftet seg under på Norsk Folkemuseum. – Vi var er glad for at seremonien var så høytidelig og fin, sier paret.

41 par giftet seg i historiske omgivelser på Folkemuseet lørdag

Med dansegruppe og bryllupsfest i friluft, fikk 41 par en uforglemmelig opplevelse lørdag.

– Ja. Ja. Ja!

Hele 41 par møtte opp for å gi sitt «ja» til hverandre da Norsk Folkemuseum inviterte til bryllupsbonanza lørdag.

Vielsene ble gjennomført i samarbeid med Oslo rådhus og Oslo Domkirke.

Oslos ordfører Marianne Borgen (SV) viet flere av parene som valgte Norsk Folkemuseum lørdag. Folkemuseet ser ikke helt bort ifra at dette kan gjentas neste år.

Oslos ordfører Marianne Borgen (SV) viet Thomas Rødningen og Kristine Flesche.

Etter å ha bli viet kunne de ferske ekteparene ta seg en fest i friluft.

Thomas Rødningen og Kristine Flesche giftet seg under «Tidenes bryllup» på Norsk Folkemuseum lørdag. 40 andre par gjorde det samme.

– Vi ønsker å være et museum som betyr noe for folk. Vi har aldri gjort dette før. Siden vi fyller 125 år i år, tenkte vi å tilby museet til folk som skulle gifte seg. Bryllup er jo noe folk er veldig opptatt av, sier Jon Ilseng, kommunikasjonsrådgiver på museet.

– Vi har stor kunnskap i dette feltet. På et slikt arrangement kan vi fortelle om kulturhistorien og ha det hyggelig samtidig.

Norsk Folkemuseums dansegruppe sørget for god stemning for brudeparene og gjestene deres. Det var også lagt opp til blomsterkransverksted på museet.

Her har Folkemuseets folkedansgruppe akkurat fullført en Jämtspolka. Danserne har på seg setesdalsbunader.

Sunniva Svendsen Biem ser på at Lisa Marie Kobro Hammer får en blomsterkrans på hodet på Torget. Senere på dagen skulle foreldrene deres gifte seg på nyklassististiske bensinstasjonen fra 1920-årene.

May-Brit Helliesen og Reidar Helliesen har vært sammen i 17 år. Lørdag gjorde de som 40 andre par og giftet seg på Bygdøy. – Det er helt fantastisk å gifte seg her på Folkemuseet, sier paret.

Folkemuseet iscenesatt overklassebryllup mellom Mathia Collett og Morten Leuch som fant sted i 1758. Bryllupet holdes akkurat der det fant sted for 261 år siden, i et kjøpmannshjem i Collettgården. Bygården er ble flyttet til Norsk Folkemuseum i 1939.

SkuespillerneNina Elisabeth de Orlince og Roar Kjærnstad spilte hovedrollene overklassebryllupet. I de andre bryllupene var det ikke skuespillere, men ekte par som ble viet.

En av de fine fruene under overklassebryllupet akkurat der det faktisk fant sted, i Collettgården i 1758. Bygården fra Oslo sentrum ble flyttet til Norsk Folkemuseum i 1939.

Det var flere bruder til stede enn brudgommer. Brudene som ikke skulle gifte seg, viste frem brudekjoler fra 1752 og frem til i dag på catwalken.

Her viser skuespiller Elvira Haaland frem et bryllupsantrekk fra 1820 som ble brukt i Øst-Telemark. Kronen er laget av sølv og veier to kilo.

Det regnet tett på under Tidenes bryllup, men det var likevel mye aktivitet på hele museet.

Håvard Klungre og Karen Samseth fra «Kom og dans» svingte seg gjennom regnet på Folkemuseet.