To menn siktet for frihetsberøvelse etter å ha blitt stanset med 14-åring i bilen utenfor Drammen

Politiet tror gutten kan ha vært et tilfeldig offer. De ser hendelsen i sammenheng med flere alvorlige hendelser.

Bilen har en tydelig bulk i siden etter politijakten.

Ved 12-tiden tirsdag ble en bil stjålet fra Bragerhagen i Drammen. I bilen satt det en 14 år gammel gutt fra drammensdistriktet. Gutten ble meldt savnet av sine foresatte like før klokken tolv.

Det tok nesten fem timer før gutten kom til rette igjen. Like før klokken 16.30 ble Oslo politidistrikt varslet om at noen hadde stukket fra drivstoffregningen fra en bensinstasjon i Stabekk i Bærum.

– Da fikk vi los på bilen ved hjelp fra Oslo. Bilen ble så stanset i Tranby av patruljer fra begge politidistriktene, sier Svorstøl.

Da ble gutten funnet i god behold, og gjenforent med sine foreldre.

Politiet jobber nå med å finne ut om hva som har skjedd i de fem timene før bilen ble stanset.

– Nå må vi finne ut hva som har foregått, sier politiadvokat Cecilie Reinskau Svorstøl til NTB.

Politiet opplyser at siktelsen mot mennene kan bli utvidet.

Ifølge Svorstøl etterforskes gjerningspersonene for kjøring i ruspåvirket tilstand.

Politiet: Fremstår som tilfeldig offer

Gutten satt i bilen og ventet mens én foresatt var inne i et forretningslokale ved Bragerhagen i Drammen, opplyser politiadvokat Cecilie Reinskau Svorstøl i Sør-Øst politidistrikt til Aftenposten.

Da den foresatte kom ut, var både bilen og gutten borte.

– Vi jobbet ut fra flere hypoteser, hvorav frihetsberøvelse var én av dem. Det viste seg dessverre å være riktig, sier Svorstøl.

Knyttes til hendelse lørdag

Lørdag kveld skrev politiet i Sør-Øst politidistrikt på Twitter at en person ble truet til å gi fra seg bilen sin på Gulskogen i Buskerud.

Svorstøl bekrefter overfor Aftenposten at politiet forbinder den ene gjerningspersonen i dagens hendelse med hendelsen lørdag.

Ukjent motiv

De siktede er to menn i begynnelsen av 30-årene fra østlandsområdet. En av dem har vært straffet tidligere, og begge to er kjent for politiet fra før. Motivet til mennene er ikke kjent, ifølge Svorstøl.

– Vi vet ikke om dette var for å ta med seg gutten, eller om det var et biltyveri som har gått feil, sier hun.

Saken ses i sammenheng med flere alvorlige hendelser, og siktelsen mot mennene kan bli utvidet, opplyser Sørøst politidistrikt.

– Det er ikke snakk om menneskehandel eller barnefordelingssak. Det skal ikke være noen relasjon mellom mennene og gutten, og det fremstår som om gutten er et tilfeldig offer.

De to mennene er så langt ikke avhørt. Det heller er ikke tatt avhør av gutten ennå. Politiet vil foreta et tilrettelagt barneavhør onsdag.

– Først og fremst har det vært viktig å trygge gutten og gjenforene ham med sine foreldre.

– Hva tror politiet at mennene ville med gutten?

– Det er det altfor tidlig å si noe om, sier Svorstøl.