Helge Ingstad-etterforskningen er over

Politiet har fullført sin etterforskning av fregattulykken i november 2018. Snart avgjør Riksadvokaten om noen skal straffeforfølges for fregattulykken.

Fregatten KNM Helge Ingstad kolliderte med et tankskip i november 2018.

Det opplyser Forsvarets forum. Saken oversendes til Generaladvokaten for uttalelse og deretter til Riksadvokaten via statsadvokaten.

Politiadvokat Ole Bjørn Mevatne i Vest politidistrikt er taus om politiets konklusjon.

​ – Nå må vi først høre hva Generaladvokaten og Sjøfartsdirektoratet har å si. Kanskje skal også Kystverket uttale seg. Så skal vi skrive vårt fremlegg til innstilling, som vi sender til statsadvokaten, sier Mevatne til Bergens Tidende.

Fregatten KNM Helge Ingstad kolliderte med tankskipet Sola TS ved Stureterminalen i Øygarden i Vestland fylke tidlig om morgenen 8. november i 2018. Fregatten pådro seg omfattende skader og gikk etter hvert ned.

Vaktsjefen på fregatten har status som mistenkt i saken. Det har også kapteinen og losen på tankskipet, samt operatøren på Kystverkets sjøtrafikksentral på Fedje.

Ifølge konsulentselskapet PwC kostet det 765 millioner kroner å heve fregatten. Åtte personer ble lettere skadd i ulykken.