Norge

- Jeg har allerede solgt 12 flasker med champagne

Britene feirer på utsiden av Buckingham Palace mandag kveld.

Feiringen er i gang for fullt i Storbritannia.

  • Kamilla Simonnes

— Alle er helt fra seg. Da nyheten kom ble alle helt gærne. Jeg tror feiringen vil vare hele uken. Folk vil feste hele uken. Jeg har allerede solgt 12 flasker med champagne, sier John Haley til BBC. Han driver puben Old Boot Inn i landsbyen Bucklebury hvor hertuginne Kate kommer fra.

Der er feiringen godt i gang etter at en den nye tronarvingen ble født i kveld.

En av gjestene på puben, Lainee Buchan, sier til BBC:

— Jeg er så glad for at det er en gutt!

Stor jubel utenfor Buckingham Palace

I London har folkemengden utenfor Buckingham Palace gradvis vokst utover dagen, etter at det ble kjent at Kate var dratt til sykehuset i dag morges.

Rundt klokken halv ti mandag kveld — fire timer etter fødselen - kom nyheten alle ventet på.

— Det er en gutt, ropte først én og deretter flere. Til høylydt jubel spredde nyheten seg blant de tusenvis av oppmøtte - enkelte ikledd klær og hatter i det britiske flaggs farger og mønster.

Deretter ble det ropt tre ganger hurra før «Happy Birthday» runget utover plassen foran Buckhimham Palace, ifølge Daily Mail.

Les også

- George er det mest åpenbare navnet

Også på internett braket jubelen løs så snart det ble kjent at en ny prins var født. Mandag kveld tvitret Twitter UK: Gratulerer! På topp var det mer enn 25 300 tweets pr. minutt om den kongelige babyens fødsel.Fotballklubben Aston Villa, som prins William holder, var blant tvitrerne: Gratulerer til hertugen og hertuginnen av Cambridge. En ny Villa-fan er ankommet verden, skrev klubben — og la ved et bilde av sin presang til den lille gutten: en spesiallaget fotballdrakt med navnet HRH og draktnummer 1.

Statsministeren gratulerte på Twitter

Også fra offisielt hold er gratulasjonen strømmet inn, både på Twitter og gjennom mer tradisjonelle kanaler.

— Jeg er glad på hertugen og hertuginnens vegne nå som sønnen deres er blitt født. Hele landet vil feire. De vil bli fantastiske foreldre, skrev tvitret Storbritannias statsminister David Cameron tidligere i kveld.

Litt senere på kvelden uttalte statsministeren til BBC.:

— Dette er et viktig øyeblikk for nasjonen vår, men jeg antar at, fremfor alt, er dette et fantastisk øyeblikk for et varmt og kjærlig par som har fått en baby.

USAs president Barack Obama og hans kone Michelle sier følgende i sin gratulasjon til de nybakte foreldrene, ifølge BBC: «Vi ønsker dem all den lykke og velsignelse foreldreskape bringer». Og videre: «Barnet kommer til verden i en tid med håp og muligheter for våre to nasjoner. Gitt det spesielle forholdet mellom oss, er det amerikanske folk glade for å få feire sammen med Storbritannia når de nå feirer sin nye prins' fødsel».

Også den norske kongefamilien sender sine gratulasjoner til kongehuset i Storbritannia, opplyser informasjonssjef Marianne Hagen ved Slottet til NTB.