Norge

Sommertemperaturer flere steder påskeaften

Etter flere dager med strålende vær bikket gradestokken 20 grader i flere fylker også påskeaften. – Uvanlig med tre så varme dager på rad, sier meteorologen.

Henning Svendsen og Tirill Wakim Svendsen på 7 år tar seg et bad påskeaften ved Sørenga Badstue- og Helårsbadeanstalt. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

  • NTB

Skjærtorsdag, langfredag og påskeaften har det vært varmt og godt mange steder i Sør-Norge, med over 20 grader flere steder. I fjellet har folk kost seg i solen, og i Oslo benyttet noen sjansen til å ta et påskebad.

– Det er uvanlig varmt med tre dager på rad med slike temperaturer, sier vakthavende statsmeteorolog Siri Wilberg til NTB.

Påsketurister nyter finværet på toppen ved Bøsterheisen i Norefjell Skisenter på påskeaften. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix

Gradestokken bikket påskeaften 20 grader i Buskerud, Telemark, Aust-Agder, Vestfold og Trøndelag. I Nord-Norge har det også vært varmt med temperaturer opp mot 15 grader.

– I Brønnøysund har det vært over 17 grader, og så langt nord som i Alta har det vært 13 grader. Det er uvanlig varmt, sier Wilberg.

Les også

Brannvesenet etter april-brannene: Her kan du tenne bål, selv under bålforbudet.

Henning Svendsen og Tirill Wakim Svendsen på 7 år tar seg et bad ved Sørenga badstue- og helårsbadeanstalt påskeaften. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Nedbør i vente

Første påskedag er det imidlertid ventet nedbør fra Hordaland og nordover på Vestlandet, samt i Trøndelag og videre nord.

Men stort sett vil østafjells og Rogaland slippe unna regnet, selv om det kan bli noen dråper. Mandag blir det fint igjen i hele Sør-Norge, sier Wilberg.

– Om solen titter frem, vil det fortsatt bli høye temperaturer. Men det ser ut til å bli en værendring i midten av uken når folk er ute av feriemodus.

Les også

Ekstremt stor brannfare i hele Sør-Norge

Les mer om

  1. Norge
  2. Vær
  3. Sommer
  4. Oslo