Norge

Ber om videooverføring av rettssaken mot Breivik

Flere bistandsadvokater jobber nå for å få lyd- og bildeoverføring av terrorsaken mot Anders Behring Breivik til andre rettssaler i Norge.

  • Ntb

Ved overføring av lyd— og levende bilder til utpekte rettssaler landet rundt, vil flere få anledning til å følge hovedforhandlingen i terrorsaken. Oslo tingrett ba nylig om innspill til hvordan rettssaken best kan avvikles, ifølge Fredriksstad Blad.

— Bistandsadvokatene for ofrene og de etterlatte arbeider nå med en ordning der selve rettssaken kan bli videooverført til flere rettssaler i Norge, slik at de involverte og deres pårørende kan få tilbud om å overvære saken på den måten, sier Jaran Berg (24), som slapp fra terroraksjonen på Utøya 22. juli med livet i behold.

Advokat Sjak R. Haaheim, som representerer 11 frivillige fra redningsaksjonen under Utøya-massakren, bekrefter overfor Drammens Tidende at han har sendt en forespørsel til Oslo tingrett om å la hovedforhandlingene bli videolinket til Ringerike tingrett på Hønefoss.

Oslo tingrett har åpnet for bruk av videolink, slik at rundt 1.000 fornærmede og etterlatte kan følge saken og forklare seg fra hjemtraktene. (©NTB)

Les også

  1. - Vil ikke kaste bort tid på å se eller høre ham

  2. - Breivik tror han kan bli skutt i rettssalen

  3. – Fengslingsmøtet skal ikke være et propagandasirkus