Norge

Dansker smuglet inn hasj for 75 millioner til Trysil

På seks måneder, fra desember 2017 til juni 2018, smuglet flere dansker inn hele 1.647 kilo hasj fra Danmark til Trysil. Gateverdien er på 75 millioner kroner.

 • NTB

En 52 år gammel mann er utpekt som hovedmannen bak smuglingen. I tillegg er en 68 år gammel dansk skuespiller og en 47 år gammel mann utpekt som hans medhjelpere, skriver TV 2. Alle tre nekter straffskyld i saken som skal opp for retten 23. september.

Hasjen skal de tiltalte ha fraktet fra Danmark til Norge via Sverige. I Norge tok gjerningsmennene inn på Trysil Hotell hvor hasjen ifølge tiltalen ble overlevert til norske kjøpere.

Fram til de ble pågrepet ble det levert rundt 80 kilo hasj hver tur. De tre siste turene skal det ha vært betydelig større mengder.

– Utenom Eirik Jensen-saken, kan jeg ikke huske å ha vært borti en sak som involverer så mye hasj, sier statsadvokat Carl Fredrik Fari til TV 2.

Den tidligere politimannen Erik Jensen ble i september 2017 dømt til 21 års fengsel for grov korrupsjon og medvirkning til innførsel av 13,9 tonn hasj. Starten av andre gangs behandling av ankesaken mot Jensen starter 6. november.

Danskene ble pågrepet 28. juni i fjor. Samtidig ble det gjort razzia mot narkotikadepotet i Danmark hvor det ble funnet hele 1,8 tonn hasj. 70-åringen som eide boligen det ble oppbevart er dømt til seks års ubetinget fengsel, men har anket dommen.

Det er satt av fire uker til behandlingen av saken mot de tre danskene i tingretten. I tillegg over 30 andre personer siktet eller tiltalt i den komplekse saken.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. NORGE

  Klart for ny rettsmaraton mot Jensen og Cappelen

 2. NORGE

  Eirik Jensen ble dømt. Her er bakgrunnen for saken.

 3. NORGE

  Krever granskning av Eirik Jensen-sakskomplekset

 4. NORGE

  Nokas-raner dømt til fire år for narkotikasmugling. Mens han ventet på dommen, ble han tatt på nytt.

 5. NORGE

  Kjørte fluktbilen for Nokas-ranerne – nå innrømmer han smugling av 130 kilo hasj

 6. NORGE

  Eirik Jensen nekter straffskyld for tredje gang