Norge

Samfunnssikkerhetsministeren: Det som skjer i Sogn og Fjordane, er dramatisk

Samfunnssikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring‐Gjedde (Frp) betegner den uavklarte rassituasjonen i Sogn og Fjordanene som dramatisk.

Samfunnssikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring‐Gjedde (Frp), som blant annet er ansvarlig for beredskapen her til lands, betegner situasjonen i Sogn og Fjordane som dramatisk. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • NTB

– Det er dramatisk det som skjer i Sogn og Fjordane, og jeg følger situasjonen tett. Justis- og beredskapsdepartementet er i løpende kontakt med underliggende etater for å sikre at de har de nødvendige ressursene for å håndtere situasjonen, opplyser Tybring-Gjedde i en epost til NTB.

Hun sier hun vurderer å reise til de rasrammede områdene, men at hun avventer situasjonen.

– Jeg vil også veldig gjerne lytte til de som nå håndterer situasjonen lokalt, men vil avvente slik at mannskapene får gjøre arbeidet sitt uforstyrret mens situasjonen pågår, sier hun videre.

Det er foreløpig ikke meldt om noen personskader etter de fem store rasene som gikk i Jølster tirsdag ettermiddag og kveld. En rekke veier er sperret, og flere bygg er ødelagt av de store jordmassene.

Nødetatene venter onsdag formiddag på at geologer skal inn i områdene for å vurdere hvor det er trygt å gå inn og hvorvidt det er fare for nye ras. Ingen er meldt savnet, men flere titalls personer er ikke gjort rede for som følge av manglende mobilnett. Politiet betegner situasjonen som uavklart.

 1. Les også

  30 ikke gjort rede for etter ras og uvær i Jølster - flere hundre er uten strøm og mobildekning

 2. Les også

  Se ødeleggelsene i Sogn og Fjordane fra luften

 3. Les også

  Ble fanget mellom to elver - reddet med gravemaskin

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  KULTUR
  Publisert:

  Hun ble trukket penger via suspendert Facebook-konto: – Ingen hjelp fra Meta

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5